Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelliler Haftası kutlandı

  Ahmet Emine Çil

 
Ahmet Emine Çil İlköğretim ve İş Okulu bahçesinde düzenlenen programa, Kaymakam Gürkan Demirkale, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Mustafa Dikmen yaptı. Dikmen konuşmasında; “İnsan hayatının bir gerçeği olan engellilik, yalnızca engellilerin ve engelli yakınlarının değil, ülkemizin hatta bütün insanlığın bir sorunudur. Ülke nüfusunun yaklaşık %12’sinin yani 8,5 milyonun engelli olduğu düşünüldüğünde, bu sorunun yeni bir bakış açısıyla ele alınıp, değerlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması engellilerimizin en büyük beklentilerindendir. Son zamanlarda engelli sorunlarının en aza indirgenmesi noktasında önemli adımlar atıldığını görmekteyiz. Engellilerimiz de çalışarak üretmek ve en önemlisi de kendi kendilerine yeterli bireyler olmak istemektedirler. İstihdam noktasında Özürlü Memur Seçme Sınavı yapılması ve kura çekimi yapılacak olması engellilerimiz adına oldukça sevindiricidir. Çevremizde engelli bir kimseyi gördüğümüzde ona acıma ve anlık yardımlar yerine onların kendi ayakları üstünde duran ve kendine yeter bireyler olması için neler yapabileceğimizi öncelikli olarak düşünmeliyiz. Bu konuda toplumsal bilinçlenmemiz arttıkça engelli sorunlarının da o ölçüde azalacağını ümit ediyorum” dedi. 
Dikmen, Ahmet Emine Çil İlköğretim ve İş okulundan da kısaca bahsederek konuşmasını bitirdi.
Programın devamında, okul öğrencilerinden Ömer Can Özger, “Engel Kimle” adlı şiiri okumak üzere kürsüye çağrıldı. Öğrencinin şiirinden sonra, konuşmasını yapmak üzere kürsüye öğrenci velisi Fatma Sinan Davet edildi. Sinan konuşmasında; “Bende bir öğrenci velisiyim ve öğrenci velisi olduğumdan dolayı gurur duyuyorum. Bugün ayın 16’sı ve benim oğlumda 16 yaşında. Bütün engelleri sevgi ve eğitimimizle aşacağımıza inanıyorum. Bütün anneler ve babalar engel hepimiz için. Bugün sağlıklıyıj ama yarın ne olacağımızı kimse bilemez. O yüzden engellilerimize her zama sahip çıkalım” dedi.
Konuşmaların ardından çeşitli skaçler yapıldı ve şiirler okundu. Okul korosu türküler söledi ve akabinde Gölbaşı’dan gelen müzik grubu şarkılar söylediler. 
Ahmet Emine Çil İlköğretim ve İş okulu öğrencilerinin Resim ve El Sanatları sergisinin açılışını Kaymakam Gürkan Demirkale ve Sakatlar Derneği Başkanı Ömer Arslan yaptı. Ardından ikramlar yapıldı ve program sona erdi.