Erdemoğlu’ndan Besni’ye İKİ BÜYÜK ESER DAHA

  Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan “Gülsüm ERMAN Kız öğrenci Yurdu” ve “Ali ERDEMOĞLU Taziye evi”nin açılışı dün yapıldı. Kız Meslek Lisesi bahçesindeki törene saat 15:00’da başladı. Törene Besni halkı büyük ilgi gösterdi. Sivil Toplum kuruluşları ve esnaf açılışa katılarak açtıkları pankartlarla Erdemoğlu ailesine teşekkür ettiler. Sunuculuğunu gazetemiz yazarı Mehmet Demirel’in yaptığı açılış törenine, Erdemoğlu Holding […]

 
Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan “Gülsüm ERMAN Kız öğrenci Yurdu” ve “Ali ERDEMOĞLU Taziye evi”nin açılışı dün yapıldı.
Kız Meslek Lisesi bahçesindeki törene saat 15:00’da başladı. Törene Besni halkı büyük ilgi gösterdi. Sivil Toplum kuruluşları ve esnaf açılışa katılarak açtıkları pankartlarla Erdemoğlu ailesine teşekkür ettiler.
Sunuculuğunu gazetemiz yazarı Mehmet Demirel’in yaptığı açılış törenine, Erdemoğlu Holding Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Erdemoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Erdemoğlu, Mustafa Erman ve diğer aile fertleri ile birlikte, 
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Başkanları, Dernek ve Oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kalabalık nedeniyle yüzlerce vatandaş alana sığmadı.
Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından kürsüye gelen Erdemoğlu Holding Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Besni’ye hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Erdemoğlu, Babaları merhum Mehmet Erdemoğlu’nun açtığı yolda devam etmeye çalıştıklarını ifade etti. İbrahim Erdemoğlu şunları:
“Babamızın yolunda ilerleyebilirsek ne mutlu bize”
“Bugün burada Besni’mize bir eser daha katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Besni ilçemize gelen kız öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde okuyabilmeleri için bugün burada açılışı yapacağız. Ben tüm gençlere teşekkür ediyorum babam ile ilgili söylediklerinden dolayı.
Yaşadığım küçük bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Babam 1970’li yıllara kadar, Anadolu’nun her tarafında seyyarlık yapardı. Seyyarlık yaptığı zamanlarda, Besni şartlarında ancak 3 ayda bir Besni’ye gelirdi. Bizler o zaman küçük çocuktuk ve bizlere harçlık vermezdi. Okulda ise annemizin diktiği kazakla kışı geçirirdik. Bu durumda babamız bizlere harçlık vermez, bizlerden daha kötü durumda olanlara yardımda bulunurdu.
Bizler babamızın açtığı yolda devam etmeye çalışıyoruz. Bizim onun gibi olmamız mümkün değil. Ama onun yolunda ilerleyebilirsek ne mutlu bizlere.
Tabi Mehmet Erdemoğlu bu topraklarda büyümüş ve bu topraklarda yetişmiştir. Seyyarlıkla başlamış ve kendisini bugünkü konumuna getirmiştir.  Şunu herkes iyi bilmeli ki, herkes bunu başarabilir. Herkes bunu yapabilir. Bunu yapabilmenin birinci şartı dürüstlük, ikinci şartı çok çalışmak, üçüncü ve çok daha önemlisi hangi işi yaparsanız yapınız, kendinizi karşınızdaki insanın yarine koyarak yapma felsefesidir.”
“Sadece bir mimarlık fakültesi düşünmüyoruz”
“Bizim Besni ile ilgili bir fakülte sözümüz var. Ben buradan başkanımıza geçen yılda serzenişte bulunmuştum ve yine bulunuyorum. Bize hala arsalar tahsis edilmedi. Bunun takip edildiğini biliyorum ama bunun hızlanması şarttır. Çünkü biz burada vekilimizle masa planı yapmayı düşünüyoruz. Masa planı yaptığımız zaman, sadece bir mimarlık fakültesi düşünmüyoruz. Diğer fakültelerinde binalarını yapmayı düşünüyoruz. Çünkü bunları yaptığımız zaman, altyapısı Besni’de hazır olduğunda, Adıyaman Üniversitesine ilave yapılabilecek yeni fakülteler olduğu zaman Besni tercih edilecektir. Burada sosyal tesisi geniş, Türkiye’nin en güzide kampüsünü yapmayı düşünüyoruz. Bunu yapacağımıza inanıyoruz ve azimle kararlıyız. Çünkü babam Mehmet Erdemoğlu’nun en önemli isteklerinden birisi Besni’de bir fakülte olmasıydı. O hedefi inşallah gerçekleştirdiğimizde kendisinin çok daha mutlu olacağından ve bizimle çok daha gurur duyacağından emin olabilirsiniz.”
“Besni’nin eğitimde en önde olmasını istiyoruz”
“Sayın Valimizin hoşgörüsüne sığınarak kaymakamımıza bir şeyler söylemek istiyorum. Sayın kaymakamım ve Milli Eğitimin değerli yöneticileri, sizler buradasınız. Bizlerin okul yapması, bizlerin yurt yapması ve bizlerin eğitim alanı yapması yeterli değildir.  Bundan dolayı bize teşekkür ediyorlar.  Bu teşekkürler bizi doyurmaz. Bizim istediğimiz teşekkür gençlerimizin daha iyi eğitimli, daha dinamik, daha kültürlü, daha akıllı yetişmesi bize en büyük teşekkürdür. Şöyle bir baktığımız zaman Besni’mizin eğitim ile ilgili bir sorunu yoktur. Bizim bilmediğimiz bir sorun varsa söylesinler onları da giderelim inşallah.  Ancak başarı sıralamasına baktığımız zaman, Besni’yi üstlerde değil, maalesef altlarda görüyoruz. Bunun için müdürlerimizle öğretmenlerimizle gereği neyse yapılmasın rica ediyorum.
Besni ilçemizin eğitimde de, başarıda da en büyük olmasını bekliyoruz ki bu o zaman bize yapılan en büyük teşekkür olacaktır.”
“Önümüzde ki yıl yatırımlara başlıyoruz”
“Organize Sanayi Bölgesinde bize 125 bin m2 arsa tahsis edildi. Önümüzde ki yıl yatırımlara başlıyoruz.  Önümüzde ki 3 yıllık süreç içerisinde yaklaşık 40 milyon dolar Besni’mize yatırım yapmayı düşünüyoruz. Besni’de istihdam yaratmayı düşünüyoruz. Biz nasıl yatırım yapıyorsak ve yatırımlarımız peş peşe geliyorsa, yarın sanayi bölgesinde istihdam alanı açtığımız zaman, diğer işadamlarımızın da istihdam alanı açmasını planlıyoruz. Onun için ekonomik olarak da katkıda bulunmaktayız. Tekrar kaymakamımdan rica ediyorum. Eğitimin üzerinde durun, bize çalışkan ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirin. Besni’nin başarı düzeyi yükselsin. Bu açılışa geldiğiniz için Erdemoğlu ailesi olarak hepinize teşekkür ediyorum.”
Erdemoğlu’nun Fakülte arsası ile ilgili serzenişinin ardından kürsüye gelen Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, 2 hafta içinde çalışmanın tamamlanıp Tapu kadastroya teslim edeceklerini söyledi. Serter, “Bugün burada kendileriyle her yönden gurur duyduğumuz, Besni’mizin gelişmesi ve eğitim alanında olduğu gibi her alanda yükselmesi için elinden geleni yapan Erdemoğlu ailesinin yine bir eserini açılış için yani Gülüsüm Erman kız öğrenci Yurdu ve Ali Erdemoğlu Taziye evinin açılışı için burada toplanmış bulunuyoruz. İlçemiz ile özdeşleşen, ilçemizin her türlü ihtiyaçlarına cevap veren bir memleket sevdalısıdır Erdemoğlu ailesi…
İlçemizde büyük eksiklik olan ve kız öğrencilerimizin barınma sorununa büyük ölçüde katkı sağlayacak olan kız öğrenci yurdu ve ikinci mahalle konağının ilçemize kazandıran Erdemoğlu ailesine Besni halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Biz Besni Belediyesi olarak daima Erdemoğlu ailesinin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. 
Üniversite arsası ile ilgili geçen mahalle konağında da söyladiğim gibi takdir edersiniz ki yasa ve prosedürler var. İnşallah Sayın Vekilimizin, Sayın Valimizin ve Sayın Kaymakamımızın da desteği ile iki hafta içerisinde tapu kadastroya teslim edeceğiz. Kontrollerden sonra tapu sicile geçecek ve çalışmalar başlayacaktır. İnşallah 800 dönüm arazi içerisinden üniversitemize yer vereceğiz.” dedi. 
Serter Fakülte önünde geçen bulvara da rahmetli Mehmet Erdemoğlu’nun ismini vereceklerini sözlerine ekledi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bugün Besni’de Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan 240 kişilik Gülsüm Erman Kız Öğrenci Yurdunu ve Ali Erdemoğlu Taziye Evinin açılışı ile ilgili de tevkif edilen  programa hoş geldiniz. 
Sözlerimin başında yaptırdığı yurt ve taziye eviyle Besni ilçesinin eğitim hayatına önemli katkı sağlayan ve böylesine önemli ve hayırlı işler için bugün bir araya gelmemize vesile olan saygıdeğer hemşerilerimize tüm Adıyaman adına en içten şükranlarımı sunuyor ve hizmetlerin devamını diliyorum. Adıyaman ilimizin sosyal ve ekonomik kalkınması ve gelişmesini sağlamak birçok kanatlarda özellikli eğitimde ilimizin, ilçenin diğer bölgelerinde yine sahip olduğu dezavantajlı gelişmişlik faaliyetlerini en aza indirmek şehir merkezleriyle ve özellikle sarp kesimlerde yaşayan çocuklarımızın bu kasvette %100 oranında eğitime kavuşmasını sağlamak ve bunun için gerekli fiziki altyapı ihtiyaçlarını tamamlamak hepimizin en başta gelen hedeflerimizden biri olacaktır.
Bildiğimiz gibi genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon öğrenci eğitim görüyor. Ancak, maalesef hepimizin imkânları eşit değil. Maddi imkânsızlıklar içindeki başarılı çocuklarımız çoğu zaman hak ettikleri yerlere gelemiyorlar. Bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışmalıyız. Son 10 yılda ülke olarak her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Cumhuriyet tarihinde kıyaslanması mümkün olmayan mesafeler kat edildi. Ancak bunların sadece devlet tarafından gerçekleştirilmesini beklemek bencillik olur. Bu sürece kamunun yanı sıra özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının yardımlarını gerçekleştirmek başarının temel anahtarıdır. Bunu kamu-sivil toplum işbirliğiyle gerçekleştirmek mümkün olacaktır. Bunun en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz bugün. Erdemoğlu ailesine bugüne kadar sağladığı katkılar ve özellikle çocuklarımızın barınma ihtiyacını çözümüne gösterdiği duyarlılığı takdir ediyor, çocuklarımız adına kendilerine ve herkese teşekkür ediyorum. Bu yatırımların da diğer işadamlarına örnek olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum.” 
Vali Demirtaş konuşmasının ardından hazırlanan Plaketi Ali Erdemoğlu’da takdim etti.
Daha sonra Protokol üyeleri Yurdun açılışını yaptı.
Taziye evinin açılışına Vatandaşlar büyük ilgi gösterdi
Gülsüm Erman Kız Öğrenci Yurdunun açılış töreninin ardından protokol ve vatandaşlar yakınında bulunan Ali Erdemoğlu Taziye evinin açılışına geçtiler.
Taziye evinin açılışına mahalle halkı özellikle bayanlar büyük ilgi gösterdi. 
Kurdela kesimine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan İbrahim Erdemoğlu, şunları söyledi.
23 Ekim’de Van’daki okulun temeli atılacak
“Bu yardımlarımızın temeli rahmetli babamızdır. Kendisi yokluklar içerisinde çalışarak kazandı ve bizlere eğitime ve topluma destek olmayı emretti. Bizlerde babamıza layık olmaya çalışıyoruz. En önemli felsefesi şuydu “Hiçbir şey ama hiçbir şey sizlerin değildir. Bizler sadece emanetçiyiz.” Bizlerde bu felsefe çerçevesinde bizim olmayan kazançlarımızı tüm toplumumuzla, tüm çalışanlarımızla ve tüm bayilerimizle paylaşan bir yapıya büründük. Besni ilçemiz artık Almanya’nın Köln şehri Troistdorf Kasabası ile kardeş şehir olmuştur. Merinos’un liderliği ile Başkanımız ve Kaymakamımızın katkıları ile Besni ilçemiz artık Avrupa’ya açılma adımını atmış, bundan sonra Avrupa’ya açılacağız. Ancak bunu yapabilmemiz için çok çalışmamız lazım, oturarak, ahkâm keserek, dedikodu yaparak bu hedeflere ulaşamayız.
İkincisi ise biz önümüzdeki ayın 23’ünde büyük bir ihtimalle Başbakanımızın da katılacağı Van’daki yapacağımız okulun temelini atacağız inşallah. Şuan da sembolik olarak okulun inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki ayın 23’ünde inşallah Van’da da okulumuzun temelini atacağız. Türkiye’mizin her tarafında olmaya devam ediyoruz, çalışmaya devam ediyoruz.”
Taziye evinin açılışından önce Kredi ve Yurtlar Kurumu Servi Mehmet Erdemoğlu Yurduna yapmış olduğu katkılardan dolayı Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu’na Kaymakam Gürkan Demirkale tarafından plaket takdim edildi.
Protokol üyelerinin taziye evinin kurdelesini keserek hizmete açmasının ardından törenler sona erdi.
   
   
   
 

Exit mobile version