Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evlat Nöbeti 6. Yılını Doldurdu: 55 Aile Çocuklarına Kavuştu

Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da başlattığı evlat nöbeti, 6. yılına girdi. Altı yıl boyunca 482 aile bu nöbete katıldı ve 55 aile çocuklarına kavuştu.

Diyarbakır annelerinin 3 Eylül

Evlat nöbeti, Hacire Akar’ın oğlu Mehmet Akar’ın PKK tarafından kaçırılmasını engellemek amacıyla Diyarbakır’da başlatıldı. Bu eylem, Diyarbakır’dan Van, Muş, Hakkari, Şırnak, İzmir ve Almanya’ya kadar geniş bir alana yayıldı. Evlat nöbeti, ailelerin kararlı ve sürekli eylemleri sayesinde büyük bir destek gördü.

Diyarbakır’daki eski HDP il başkanlığı önünde düzenlenen 6. yıl etkinliğine çok sayıda STK temsilcisi, siyasi parti yetkilileri ve aileler katıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Cesur annelerimiz tam bin 827 gündür bu nöbeti tutuyor. 6 yıl boyunca 482 aile bu eyleme katıldı ve 55 aile evlatlarına kavuştu. PKK terör örgütünün etkisi altındaki hiçbir evlat kalmayacaktır” dedi.

Prof. Dr. Aktaş, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen destekle, terörle mücadelenin daha da güçlendiğini vurguladı. “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve bakanlığımızın desteğiyle, terörle mücadelede en büyük destekçimiz, sizlerin direniş ruhu ve cesaretidir. Kirli düzenlerini sürdürenler artık ifşa olmuştur ve güvenlik koridorlarımızı güçlendirerek bu mekanizmaları ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Evlat nöbetinde yer alan anne Fatma Bingöl, 14 yaşındaki oğlu Tuncay’ı hatırladığını, ancak şu an ne durumda olduğunu bilmediğini belirtti. Bingöl, “Çocuklarımızın devletimize karşı kullanılmasını istemiyoruz. Devletimizin gücüyle, çocuklarımızı HDP ve PKK’nın elinden alacağız” ifadelerini kullandı.

Özkan Aydın’ın babası Süleyman Aydın ise HDP’nin PKK’nın bir uzantısı olduğunu ve terör örgütünün gençleri nasıl zehirlediğini belirtti. “6 yıldır burada evlatlarımızı isterken, dünya feryadımızı duydu ancak HDP bu çağrıyı duymadı” şeklinde konuştu.

Etkinlik, konuşmaların ardından sona erdi.