Formula 1 Türkiye’ye Geri Dönüyor: Gözler Yapılacak Açıklamada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Formula 1’in Türkiye’ye dönüş sürecine ilişkin detayları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Geri Dönüş Sürecinde Kritik Aşama

Formula 1’in uzun bir aranın ardından yeniden Türkiye’de düzenlenmesi için yürütülen çalışmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Formula 1’in Türkiye’ye dönüş sürecine ilişkin detayları Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Toplantıda, 2024 yılında tamamlanan İstanbul Park ihale süreci ve bu kapsamda belirlenen “2026 yılında Formula 1’i yeniden İstanbul’a getirme” hedefi doğrultusunda atılan adımların ele alınacağı ifade ediliyor.

Formula 1 Yönetimi de Katılacak

Programa Formula 1 Üst Yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali’nin de katılması öngörülüyor. Domenicali’nin, organizasyonun uluslararası yapısı ile Türkiye arasında kurulacak stratejik iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Toplantının ardından Türkiye’nin Formula 1 takvimindeki resmi yerinin ve anlaşma sürecinin dünya kamuoyuna duyurulması planlanıyor.

Son Yarış 2021’de Yapılmıştı

Formula 1 Türkiye Grand Prix’si son olarak 8-10 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul Park’ta düzenlenmişti. Pandemi nedeniyle takvimde yapılan değişiklikler sonrası Türkiye yeniden yarışlara ev sahipliği yapmış, yarışı Mercedes pilotu Valtteri Bottas kazanmıştı.

Exit mobile version