Gölbaşı’nda Zemin Sıvılaşması Sonrası İmar Planlama Çalışmaları Tamamlandı

Gölbaşı'nda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden kaynaklanan zemin sıvılaşması nedeniyle gerçekleştirilen imar planlama çalışmaları tamamlandı. Bilimsel incelemelerin ardından belirlenen bölgelerde, yeni imar düzenlemeleri yapıldı.

Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, ilçede yürütülen zemin etüt çalışmaları ve bilimsel değerlendirmelerin ardından bazı bölgelerde bina yapımına izin verildiğini açıkladı. Seyhan, “Depremler sonrası ilçemizde zemin sıvılaşması tespit edildi ve bu nedenle ilk etapta şehrimizin üçte ikisi imara kapatıldı. Ancak yapılan sondaj çalışmalarının sonuçlarına göre, ‘asfaltın altı’ olarak tanımladığımız bölgede zemin artı iki kat, ‘asfaltın üstü’ olarak adlandırdığımız bölgede ise zemin artı üç kat olarak imar planlaması yapıldı” şeklinde bilgi verdi.

Seyhan, ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilçede mikro imar çalışmaları gerçekleştirildiğini ve sürecin kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, ruhsatlandırma sürecinin başlayacağını vurgulayan Seyhan, fay hattı üzerindeki bazı alanların imara kapatılacağını ve bu alanlarda toplamda 47 metrelik bir kapanmanın öngörüldüğünü ifade etti.

Kaymakam Seyhan, “Fayın geçtiği alanlarda bir tampon bölge oluşturulacak ve bu alanlar imara kapatılacak. Gölbaşı’nın büyük kısmı açık kalacak, sadece göle yakın olan bölgelerde imar çalışması yapılmayacak. Diğer bölgelerde ise bilimsel veriler ve günümüz teknikleri göz önünde bulundurularak sağlam yapılar inşa edilmesi şartıyla imara yeniden açılmış durumda” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde zemin sıvılaşması nedeniyle imara kapatılan bölgelerde çalışmalar tamamlandı. ( Orhan Pehlül – Anadolu Ajansı )
Exit mobile version