Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Gönül Elçileri’ projesi toplantısı Besni’de yapıldı

  Toplantıya Besni Kaymakamının

 
Toplantıya Besni Kaymakamının eşi Ruşen Demirkale, Garnizan Komutanı’nın eşi Handan Yılmaz, Sevgi Ağacı Yardımlaşma Derneği Başkanı Güler Karakuş, Besni Aktif Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma İşletme Kooperatifi Başkanı Hatice Göncü, kurum amirlerinin eşleri ve ev hanımları katıldı.
“Gönül Elçileri” projesi kapsamında kimsesiz veya herhangi bir nedenden dolayı ailesinin yanından alınan çocuklara “Koruyucu Aile” hizmeti verilecek.
Koruyucu Aile nedir?        
“Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukları kendi aile ortamlarına kabul ederek; bakım, eğitim ve yetiştirilme sorumluluklarını kısa veya uzun süreli olarak,  ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan uygun aile ya da kişilerdir.”
Konu ile ilgili olarak Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol; “Bugün burada iyi şeyler yapmak için toplandık. Bugün sizlerle gönüllülük ve gönüllü olmanın neyi gerektirdiği hakkında konuşacağız. Gönül Elçisi projesi değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Türkiye genelinde başlatılmış olan bir projedir. İllerimizde de Sayın Vali’lerimizin eşleri bu projeye destek veriyorlar. İlçelerimizde de Mülki Amirlerimizin eşi himayesinde bunu gerçekleştirmekteyiz. Buradan Sayın Kaymakamımıza da teşekkür ediyorum. Gönül elçisininde anlamına gelince, gönül kelimesi sadece Türkçe’dir ve başka dilde karşılığı yoktur. Gönül Elçiliği ihtiyaç sahibi insanın elinden tutmak anlamına gelmektedir. O kişilere insanlık adına yardım etmektir. Bu anlamda Dünyaya örnek teşkil etmek amacıyla, kapı komşumuza yardım etmek babında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak böyle bir çalışmayı hep beraber sizlerle ve sizlerin gayesinde oluşturma arzusundayız. Gönül Elçisi hayırsaverlik kavramının çağdaş bir yansımasıdır. Gönül Elçisi özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğuf deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ve diğer (Kent yoksulları, madde bağımlıları vb.) Nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu kurumsal hizmetlereve çalışmalara katkı sağlayan kişidir” dedi.
Demirkol’un ardından Sosyal Çalışmacı Bedriye Bozat “Koruyucu Aile” kapsamı konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Kimlerin ne şekilde katılacağını ve Koruyucu aile şartlarının neler olduğundan bahseden Bozat, Koruyucu Aile olabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurulabileceğini söyledi. Daha sonra katılımcılarla soru cevap şeklinde sona erdi.