HAS Parti’de Şahin yeniden başkan

Besni Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşen kongreye Eski Devlet Bakanı ve Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Demircan, Has Parti Kurucular Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu (YİK) üyesi Av. Enver Bakırcı, Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman geneli Has Parti İlçe Teşkilat Başkanları, Parti Delegeleri, İlçede bulunan diğer parti ve sivil toplum […]

Besni Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşen kongreye Eski Devlet Bakanı ve Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Demircan, Has Parti Kurucular Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu (YİK) üyesi Av. Enver Bakırcı, Has Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman geneli Has Parti İlçe Teşkilat Başkanları, Parti Delegeleri, İlçede bulunan diğer parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra partililer katıldı.
Faaliyet ve Hesap Raporlarının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Konuşmacı olarak kürsüye gelen Has Parti Besni İlçe Başkanı Zeynal Abidin Şahin konuşmalarında şu ifadelere yer verdi. “Dünya finansal kapitalizm denen kan emici bankerlerin hakim olduğu bir sistemin hakimiyetine girmektedir. Ülkemiz de, beceriksiz ve bilgisiz siyasetçilerin eliyle bu kan emicilerin kucağına itilmiştir.
Ülkemiz ve halkımız borçlandırılmış borç yükü altıda inim inim inletilmektedir. Halkımızın sahip olduğu işletmeler birer birer iflas etmektedir. Esnaf siftahsız dükkân açıp kapatmaktadır. Bundan 10 yıl önce Kamuda, Tekel işletmesi gibi ve özelde ortalama 5 bin sanayi işçisi çalışmakta iken bugün tek bir işçi bile çalışmamaktadır. Mevcut hükümet sokaktaki otomobilleri göstererek ekonomik alanda başarılı olduğunu iddia etmektedir. Oysaki 1988 yılında yapılan yıllık kalkınma planında yapılan projeksiyonlarda 2000’li yıllarda 1 milyon adet,  2010’lu yıllarda 2 milyon otomobil satılacağı hesap edilmiştir.
Ülkemizin fakir olduğu kanısı yalandır. Adıyaman’ın ekilemeyen dağlarında dünya mermer rezervinin %18’i bulunmaktadır. Bu rezerv 1 trilyon dolar değerindedir. Bu değer ülkemizin borcunu iki defa ödeyebilecek bir değerdir. Türkiye’de bilinen petrol rezervinin %50’si Adıyaman’dadır. 
Bu zenginliklere rağmen Adıyamanlı hala aç ve işsizdir. Adıyamanlı hala Malatya’ya kayısı toplamaya, Giresun’a fındık toplamaya gitmektedir. 
Bu güne kadar 1970’li yıllarda ABD Dış İşleri bakanlığı yapmış Kisenger’in ‘ Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar, zengin bir ülkedir.’ sözlerine hizmet edercesine ülkemizin zenginliklerini çok uluslu şirketlere peşkeş çekmişlerdir. Bu süre bitmiştir. Çünkü artık Has Parti var. Has Parti ülkemiz siyasetine bir güneş gibi doğmuş ve yeni siyaset anlayışının yanı sıra yeni bir üslupla ülkemize talip olmuştur. Bende Has Partili olmaktan ve Has Parti’ye hizmet etmekten şeref duymaktayım.”
Konuşmaların ardından tek liste ve tek aday olarak başkanlığa Zeynal Abidin Şahin yapılan seçimle başkanlığa getirildi.
Has Parti Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Cuma Dayan, Halil Polat, Ömer Öztürk, Koray İbiş, Abdullah Turan, Ali Dayan, Mehmet Polat, Mahmut Turan, Mahmut Demir, Coşkun Dayan, Yaşar Er, Halil Sabah, Osman Arslan, Zeynel Şahin, Haci İbrahim Çadırcı, Hasan Demirkol, Serdal Lüleci, Cuma Çiçek, Şeyho Şahin, Abuzer Topal, Hilmi Ölmez, Mehmet Seyhan, Ramazan Arslan, Kadir Özhan, Zeynel Abidin Özkasap, Süleyman Şahin, Ali Bana, Reşit Öztekin, Mehmet Arslan, Abudllah Özalp, Ömer Öztürk, Nevzat Özer, İbrahim Tan, Karani Orman, Hasan Taş, Kadir Tekin. Mikail İnce, Ömer Önder, Ali Solmaz, Bekir Önder, Nurettin Karalar, Mulla Arslan, Ömer Ösül, Mustafa Akar, Mahmut Erdem, Sabri Dayan, Atilla Arslan, Mehmet Doğan, Veysel Kılıç, Arif Temel, Ali Metin, Vakkas Ertürk, Tahsin Karaca, Adnan Arslan, Şahin Atalay, Latif Şahin ve Fayik Özalp.
 
 

Exit mobile version