Hayırseverimizin yaptığı bina ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMİŞ..!

Yeni Besni Mahallesi taşocağı mevkiinde bir hayırseverimiz tarafından yapılan taziye evi çürümeye terk edilmiş durumda… Esrarkeşlerin mekânı haline gelmiş binadan taşocağı sakinleri oldukça rahatsız..! Peki, sormak istiyoruz: Hayırseverlerin hayırlarına böyle mi sahip çıkıyoruz?

HER YERİNDEN PİSLİK ÇÖP AKIYOR

Yeni Besni Mahallesi’nde taziye evi ihtiyacını gidermek amacıyla on yıl önce Uşakta yaşayan işadamı hemşerimiz Mahmut Köseoğlu tarafından yaptırılan Taziye evi sebebi bilinmeyen bir şekilde Kaderine terk edilmiş durumda..!
Taş ocağı’ndaki taziye evi bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde kadın ve erkek ayrı bölümler halinde yapılmış. Bir süre taziye evi olarak kullanıldıktan sonra hiçbir bakım yapılmamış ve bugün kapılarının pencerelerinin söküldüğü her yerinden pislik çöp akan tinercilerin, esrarkeşlerin mekanı haline gelen bir binaya dönüşmüş.

HAYIRSEVERLERİMİZİN EMANETLERİNE BÖYLE Mİ SAHİP ÇIKIYORUZ?

Peki bu mahallenin muhtarı, bu süre içinde görev yapan belediye başkanları, görev yapan kaymakamlar bu binayı neden görmezden geldi? Hayırseverlerimizin emanetlerine böyle mi sahip çıkıyoruz? Onlar yaparken hiç üşenmediler Besni sevdalarıyla bu hayırları yaptılar, biz Besnidekiler bir bakımını dahi yapmaktan aciz miyiz ki bina bu durumda..!
Taziye evi ihtiyacı yoksa bile bu bina başka bir şekilde mahallenin ihtiyacını karşılayacak bir yere dönüştürülemez miydi? Mahalle sakinleri bu binanın burada boş bir şekilde durmasından oldukça rahatsız!

Ya yeniden taziye olarak düzenlenmesini ya da mahallenin ihtiyacını karşılayacak halı atölyesi, tekstil atölyesi gibi bir yere dönüştürülmesini istiyor.

Exit mobile version