Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İbrahim Erdemoğlu, Anadolu’ya yön veren en etkin 17. işadamı

Bu haberin fotoğrafı yok

Yine aynı dergi ve TEB’in geçtiğimiz ay yaptığı “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması”na da Erdemoğlu Holding 8 şirketiyle girerek ödül aldı.
6.979 çalışanı, 1.900 Milyon TL cirosuyla Ekonomist Dergisinin Anadolu’ya yön veren 50 iş insanı listesinde, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu 17. Sırada yer aldı. Parça Halıda Dünyanın bir numarası olan, başta Merinos olmak üzere, Halı ve Mobilya sektörünün lokomotifi olan Merinos’un başarıları Besnililerin gururu olmaya devam ediyor.
İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kalan illeri kapsayan bu araştırmanın temel kriterini, seçilmiş olan isimlerin, bulundukları bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmuş olmaları oluşturuyor. Son altı yılda üç kez düzenlenen söz konusu araştırmayı Ekonomist dergisi bu yıl bir kez daha yaparak, Anadolu’nun lider 50 iş insanı araştırmasını yayınladı.
Gaziantep’e bir sektör kazandırdılar
Dergi, haberinde İbrahim Erdemoğlu ve kardeşlerini şöyle tanıttı. “Babalarından aldıkları iş düsturunu en iyi şekilde değerlendiren Anadolu girişimcilerinin içinde İbrahim Erdemoğlu’nun da aralarında bulunduğu dört kardeşi rahatlıkla sayabiliriz. Baba Mehmet Erdemoğlu’nun 1970’de adım attığı halı ve dokuma alanında, Gaziantep’i dünya halı üssü yapacak kadar titiz ve disiplinli bir çalışma yürüttüler. Memleketleri, dünya makine halı sektörünün yüzde 30’unu tek başına sırtlıyorsa onların emeği çok büyük. Dünyada tek merkezde en büyük makine halı üretim tesisine sahip Erdemoğlu’nun iş dünyasına ve 7 bine yakın çalışanına dönük özgün destekleri bulunuyor.”

En büyük ‘Kaplan’ Erdemoğlu
Yine geçtiğimiz ay Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Ekonomist Dergisi işbirliği ile hazırlanan “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması”nda Erdemoğlu Holding sekiz şirketiyle yer alarak, Anadolu 500’e en fazla şirket gönderen gruplar kategorisinde, ödüle layık görüldü. Anadolu 500 Araştırması’nda 8 şirketiyle yer alan Erdemoğlu Holding, “Anadolu 500’e en fazla şirket gönderen gruplar” kategorisinde ödülünü Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu aldı. Erdemoğlu Holding,  Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş, Dinarsu İmalat ve Ticaret A.Ş., Merinos Halı Mobilya ve Tekstil Ürünleri Pazarlama A.Ş., Özerdem Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Dinarsu Halı Mobilya ve Tekstil Ürünleri Pazarlama A.Ş., Zeki Mensucat Sanayi Ticaret A.Ş., Merinos Mobilya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Erdemoğlu Dış Ticaret A.Ş. şirketleriyle Anadolu 500 listesinde yer aldı.
“Anadolu’muzu dünyaya taşımaya devam edeceğiz”
Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Gaziantep’te doğan Erdemoğlu Holding’in bu topraklardan dünyaya açıldığını, Anadolu’dan aldıkları güçle küresel pazarda söz sahibi olduklarını belirtti. Erdemoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Erdemoğlu Holding olarak Merinos ve Dinarsu markalarımızla 5 kıtada 70 ülkeye ulaşıyoruz. Merinos markamızla parça halı üretiminde dünya lideriyiz. Bu ödüller bizi daha kararlı adımlarla daha büyük işlere imza atmak için motive ediyor. Bugün bu listede yer alan bütün şirketlerimizle yarın dünya lideri olacağımıza inanıyorum. Bu ödüllerden aldığımız ilhamla, daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye, ülkemize değer katmaya, Anadolu’muzu dünyaya taşımaya devam edeceğiz”