Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İbrahim Öztürk aday adaylığı müracatını yaptı

  Aday adayı müracatlarının

 
Aday adayı müracatlarının son günü olan 1 Kasım’da eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk aday adaylığı müracatını Ak Parti’ye yaptı.
Diğer aday adayları müracat işlemini hafta içinde törenlerle partiye yaparken, Cuma sabahı Ankara’dan dönen İbrahim öztürk grubuyla birlikte Parti binasına gelerek saat 15:00’da ilçe Başkanı Mustafa Çiğdem’e dosyasını teslim etti.
“Aday olmak için Besni Halkının görüşünü aldım”
Parti binasında aday adaylığı ile ilgili açıklama yapan Öztürk, Aday adaylığına karar verme sürecinde partililer ve Besni halkıyla yaptığı istişarelerin çok büyük etkisi olduğunu söyledi.
“30 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için, kurucusu ve mensubu olduğum AK Parti’den Besni Belediye Başkan aday adaylığı başvurumu yapmak üzere bugün huzurunuzdayım. Bu önemli ve özel günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorum. Aday adaylığına karar verme sürecinde partililer ve Besni halkıyla yaptığı istişarelerin çok büyük etkisi oldu. AK Parti’nin kuruluş aşamasında çok büyük sıkıntılar çektik. Biz ayağımızı hiçbir zaman dikenden esirgemedik. Bugün bu yüzden buradayız. Bugüne kadar olduğu gibi şimdi de bizleri bir araya getiren şey, güzel ülkemize olan sevgimiz, Besni’mize ve Besnili hemşerilerimize olan muhabbetimiz ve hizmet etme aşkımızdır.
Esnaflarla, işçilerle, emeklilerle, sivil toplum örgütleriyle görüştük. Bizlere çok büyük teveccüh gösterdiler ve karar vermemizde büyük destekler sağladılar. Kimseyle hiçbir husumetimiz olmadı. Herkesi saygıyla, hoşgörüyle karşıladık. Ancak doğrunun yanında olmaktan da hiçbir zaman çekinmedik. Makam hırsında olmadık. Olumlu ve yapıcı olduk. Bundan sonra da böyle olacağız.”

“Hiçbir zaman ufak hesaplarımız olmadı”
Belediyecilik tecrübesini daha modern, daha yaşanılır bir ilçe bırakmak ve geçmişte yetiştiremediği icraatlarını tamamlamak için yeniden aday adayı olduğunu söyleyen Öztürk şöyle devam etti.
“Ülkemizin ve şehrimizin geleceği adına, hepimizin üzerine düşen tarihi sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirmek için hepimiz gönül birliği içerisinde hareket etmek zorundayız. Hiçbir zaman ufak hesaplarımız olmadı, olmayacak ve olmamalı da.
Belediyecilikteki bilgi ve tecrübemi; akıl ve düşüncelerimin ışığı yaparak, siz değerli hemşerilerimle birlikte karanlıklarımızı aydınlatmak, iyi ve kötü gününde birlikte olduğum, aynı havayı teneffüs edip aynı sudan içtiğim Besnili hemşerilerimizin sorunlarına çareler aramak, çocuklarımıza daha güzel, daha modern, daha yaşanılır bir ilçe bırakmak ve geçmişte yetiştiremediğimiz icraatlarımızı tamamlamak için yeniden aday adayıyım.’
“Siyaset, asla ego tatmin yeri olmamalıdır”
“Siyasetteki en büyük kazanç, milletimizin yaptığı hayır dualardır. Biz, sizlerin dua ve destekleriyle yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizleri yetiştiren ve geliştiren bu aziz millete minnet borcumuz var. Bu borcu da ancak memleketimize hizmet ederek ödeyebiliriz.
Ahdinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmak, içi-dışı, özü-sözü bir olmak, hakkı söylemekten korkmamak…” olan bu güzel sözleri, ben de siyasetimde temel ilke olarak alıyorum. Siyaset, asla ego tatmin yeri olmamalıdır. Siyasetin malzemesi ve muhatabı insandır ve insan merkezli siyaset yapılmalıdır. Siyaset çözüm odaklı olmalı, milletin sesine kulak verilmelidir. Milletimizin sağduyusuna inanıyor ve güveniyorum. Bu nedenle güven veren bir siyaset anlayışı ile hareket etmek istiyorum.
Mevkiler de makamlar da geçicidir. Mevkiler de makamlar da, ancak aziz milletimize hizmet etmek içindir. En büyük ve kalıcı olan makam ise gönüllerde kazanılan makamdır.”
“Bana destek verenleri pişman etmedim” 
“Beş yıllık belediye başkanlığı dönemimde yaptıklarımız, halkımızın gözü önündedir. Geçmişte hatalarımız olmuştur, eksikliklerimiz olmuştur. Bana destek verenleri pişman etmedim. Aynı zamanda halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inananlardanım. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” düsturu ile bu yola tekrar devam kararı alarak aday adaylığımı açıklıyorum.
Aranızdan bir kardeşiniz olarak omuzlarıma almaya çalıştığım sorumluluğun büyüklüğünün farkındayım. Ancak bize düşen vazife ise sorumluluktan kaçmak değil, aksine bu memleketin bir evladı olarak memleketimize onur ve şerefle hizmet etmektir. Sizlerin duası ve desteği ile Besni Belediye Başkanı adaylığına talibim.
Hayatım boyunca hiçbir zaman siyaseti ‘küçük olsun benim olsun diye değil, büyük olsun hepimizin olsun’ şiarı ve anlayışıyla yaptık. Tecrübem var, birikimim var hem memleket kazansın hem partimiz Kazansın hem de hepimiz kazanalım. Allahın izniyle Besni’yi marka şehir yapacağız.”
İlçe başkanı Mustafa Çiğdem ise, “2004 – 2009 yılları arasında partimizin belediye başkanı olarak Besni’ye hizmet ettiler. Bugün itibari ile de 2014 yerel seçimlerinde tekrardan aday adayı başvurularını yapıyorlar kendilerine teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.