İL İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI

  Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Bilim, Sanayi […]

 

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Petrol-İş Sendikası Başkanı Zeynal Eroğlu, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Kızılgül ve ilimizde ihracat yapan firmaların temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.
Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, 2012 yılı içerisinde yapılan faaliyetler ile 2013 yılında yapılacak çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde kurulun bilgisine sunarak, değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş ise, “2012 yılının Ocak – Aralık döneminde 57 adet TYÇP’de 2293’ü erkek ve 296’sı kadın olmak üzere toplam 2589 kişi istihdam edilmiştir. 15 Ekim 2011 tarihinde başlayıp 15 Haziran 2012 tarihine uzatılan 25 adet TYÇP projesinden yararlanan 560 kişi ile birlikte 2012 yılı bütçesi ile toplam 3149 kişi istihdam edilmiştir. Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında gerçekleştirilen projelerde; hem niteliksiz iş gücüne geçici istihdam sağlanmakta hem de projelerin yürütüldüğü kamu kurumlarının toplum yararına olan hizmetlerine önemli katkı sağlandığı gözlenmektedir. Yine aynı dönem içerisinde 84 adet İşgücü Yetiştirme Kursu açılmış olup, bu kurslara 633’ü erkek ve 628’i kadın olmak üzere toplam 1.261 kişi katılmıştır. Kursiyerlere her kurs günü için günlük 20 TL ücret, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce aylık olarak ödenmektedir. Kurs süresince, kursiyerlerin genel sağlık sigortası primleri de Türkiye İş Kurumunca yatırılmaktadır. İstihdam garantili işbaşı eğitim kursları sonucunda 600 kişi özel sektörde istihdam edilmiştir”dedi.
2012 yılında, Kurs ve Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında gerçekleştirilen 141 faaliyete 4.410 kişinin katıldığını ve bu kursların toplam bütçe tutarının 20 milyon 785 bin 887 TL olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “İşgücü Piyasası Araştırma Sonuçlarına göre temininde güçlük çekilen mesleklerde, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda açılan kurslarla işgücü ihtiyacının giderilmesine önemli katkı sağlandığı düşünülmektedir. Bu toplantıda onaylanacak olan “2013 Yılı Eğitim Planı” kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce yıl içerisinde birçok dalda “Mesleki Eğitim Kursu” ve “Toplum Yararına Çalışma Programları” düzenlenmesi planlanmıştır. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce yıl içerisinde, Meslek kursları için; “Eğitim Hizmeti Satın alma İhale ilanına”, Toplum Yararına Çalışma Programları için de; “Proje Teklif Çağrısına” çıkılacak ve “Hizmet sağlayıcılardan” gelen uygun teklifler doğrultusunda programların alanı ve katılımcı sayısı belirlenerek Kurs ve Toplum Yararına Çalışma Programları düzenlenecektir” dedi.
Adıyaman’da ihracat yapan ATS Trafo, Kurtoğlu Mobilya ve MSG Göksu Metal’den oluşan 3 ihracatcı firma temsilcisi toplantıya katılarak, ihracat deneyimlerini kurul üyeleri ile paylaştı.
Toplantıda ayrıca, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Paris BOSPHORUS Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası, DİJİTAL PLATFORM üzerinden toplantıya katılarak, Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığındaki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Üyelerine Avrupa Birliği Türkiye ekonomik ilişkileri, küresel ekonominin seyri ve KOBİ kültürü konularında 10 dakikalık bir sunum yaptı.

Exit mobile version