İlçe Emniyet Müdürü ARICILAR’dan dolandırıcılara karşı önemli uyarı: SARI SAYFALARDAKİ DOLANDIRICILARA DİKKAT..!

Besni’de yaşanan ilginç dolandırıcılık girişimi, araç alım satımı sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları gözler önüne serdi. Konu hakkında bilgi almak için ziyarette bulunduğumuz Besni İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan ARICILAR, sarı sayfalarda aracını satışa çıkaran veya araç alacak olan vatandaşlarımızın dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, vatandaşların araç alıp satarken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında gazetemize önemli bilgiler verdi.

Besni’de Dolandırılmaktan son anda kurtuldu..

Önceki gün Besni’de bir vatandaş, yaygın bir alım-satım sitesine aracını ilana koyduktan kısa bir süre sonra, kendini asker olarak tanıtan bir şahıs tarafından arandı. Şahıs, aracın komutanına alacağını belirterek, bütün yetkinin kendisinde olduğunu iddia etti. Araç için gerekli pazarlığı yaptıktan sonra, ilandan kaldırılması için küçük bir miktarda kapora yollayan dolandırıcı, aracın ilanını kaldırttı ve daha sonra aracı alım-satım sitesinden kopyalayarak kendi hesabında daha düşük bir fiyata yeniden ilana koydu.

Aracı satın alacak kişi, aracın ekspertizini yaptırmak üzere başka bir şehirden Besni’ye geldi. Satış işlemlerini noterde başlatan alıcı, dolandırıcıya parayı havale etti. Ancak paranın hesabına geçmediğini gören satıcı, imza atmayı reddetti ve alıcıya parayı kime gönderdiğini sordu. Alıcının parayı satıcıyla alakasız birine (dolandırıcıya) gönderdiğini anlaması üzerine, dolandırıldıklarını fark ederek noterdeki işlemleri iptal ettiler.

Emniyet Müdürü ARICILAR vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı

Besni İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan ARICILAR, bu tür olayların önlenmesi için gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Arıcılar, dolandırıcıların bu tür işleri yaparken en kilit noktanın, iki tarafı da tembihleyerek ağızlarını sıkı sıkıya kapatmak olduğunu vurguladı. Arıcılar, “Dolandırıcı satışı yaparken iki tarafın da aldıkları ve sattıkları fiyatları diğer kişiye söylememeleri gerektiğini söyleyerek sadece kendisiyle kontak kurulmasını sağlıyor. Dolandırıcının hesabına para geçtikten sonra, alıcı ve satıcı dolandırıcıya ulaşamadıkları için iş işten geçmiş olabiliyor.’’ şeklinde konuştu.

Arıcılar, bu tür dolandırıcılıklardan kaçınmak için şu uyarılarda bulundu: “alıcı ve satıcı birbirleriyle araya üçüncü kişiyi dahil etmeden birebir iletişime geçmelidir. Satılan mal kimin üzerine kayıtlıysa, onunla iletişimde kalınmalıdır. Noterde satış işlemi yapılırken, satıcı kişinin parasını almadan imza atmaması gerekir. Satıcı, mutlaka parasını aldıktan sonra devir işlemini tamamlamalıdır. Burada para gönderilen kişi ile devir alan kişi aynı kişi olmalıdır.”

Alpaslan ARICILAR, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarının yaşanmaması için dikkatli olmaya ve gözlerini açık tutmaya çağırdı. Bu tür olayların önüne geçilmesi için gerekli çalışmaları hassasiyetle yapmaya devam edeceklerini belirterek, önümüzdeki günlerde bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşlarımızı bilgilendirici ve uyarıcı faaliyetlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version