İsias Otel Davasının 4. Duruşması Başladı

Adıyaman’da 6 Şubat depremleri sırasında yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın 4’üncü duruşması, Adıyaman Adliyesi'nde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Depremde 39’u KKTC’li sporcu, öğretmen ve antrenör olmak üzere toplam 72 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yargılamada 3’ü tutuklu toplam 11 sanık mahkemede hesap veriyor. Duruşmaya KKTC Başbakanı Ünal Üstel, enkazda yakınlarını kaybeden aileler ve kalabalık bir grup katılım sağladı.

Aileler Adalet Bekliyor

Sabahın erken saatlerinde Adıyaman Adliyesi önünde toplanan aileler, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak adalet talebinde bulundular. Gözyaşlarına hâkim olamayan aileler, ellerinde pankartlarla adalet mücadelesi için bir araya geldi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “Bu dava, yalnızca bizim değil, gelecek nesillerin umudu olacak. Hep birlikte adaleti sağlayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek yürek, tek güç olarak sesimizi duyuracağız. Sözümüz var, sonunda adalet yerini bulacak” dedi.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel’in Açıklamaları

Duruşma öncesinde konuşan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yaşadıkları acının derin olduğunu belirterek Türkiye’nin adaletine inandıklarını ifade etti: “6 Şubat’ta yaşanan bu büyük felakette, İsias Otel’de 75 vatandaşımızı ve 35 evladımızı kaybetmenin tarifsiz acısını yaşadık. Bizim adaletten beklentimiz, bu olayların bir daha yaşanmaması için net bir mesaj verilmesi. Davadan çıkacak karar, tüm Türkiye’ye ve hukuk sistemine örnek olmalıdır.”

Exit mobile version