Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL FESHANE’DEKİ BESNİ TANITIM GÜNLERİ

Bilindiği üzere İstanbul’un Eyüp

Bilindiği üzere İstanbul’un Eyüp semtinde bulunan Feshane, tanıtım ve benzeri organizasyonlar için Türkiye’nin tepe noktasıdır. Cenevre otomobil fuarı, Paris moda haftası, Frankfurt fuarı gibi Global bir etkiye sahiptir İstanbul.
Besni’mizin tanıtımı konusu üzerine kaymakamımız Sayın Emrah Yılmaz’ın başkanlığında komisyonda çalışırken ne mutlu bize ki Besni’ değerleri noktasında bir sıkıntı yaşamadık. Bunda en büyük avantajımız Besni’mizin binlerce yılı aşan tarihi geçmişi, kadim bir medeniyete ve kültüre sahip olması oldu. Mantık örgümüzü ve eylem planımızı değerlerimizi tanıtma üzerine kurguladık.
Ve dedik ki biz kermes değil tanıtım yapacağız.
İşin içerisine girince şunu da bir kez daha gördük, değerimiz o kadar çok o kadar çok ki sadeleştirme yapmada çok ama çok zorlandık. Bu bizim işimizi hem kolaylaştırdı hem de zorlaştırdı. Fakat bize verilen alan sınırlı değerlerimiz ise çok daha fazlaydı.
Tanıtım yaparken geçmiş ile bu gün arasında bir sentez yaptık. Amacımız dünü ve bugünü yansıtmaktı. Standımızın dizaynında da bu örgüyü kullandık ‘Geçmiş ve Bugün’: Geçmişten günümüze Besni değerleri fotoğraf sergisi, Besni kıyafetleri, el sanatları, ev eşyaları, şark köşesi, modern yeni köşe, çıkrık, şire pazarı, küçük iskemle ve masalardan oluşan nostalji köşesi ve daha niceleri.
İkramlarımız;
Akla üzüm gelir Besni deyince
Baharda yeşerir bağı Besni’nin
Adıyaman ilinde şirin bir ilçe
Lale sümbül kokar dağı Besni’nin
Dörtlüğünden yola çıkarak tabii ki taze ve kurutulmuş Besni üzümleri oldu. Bunların yanına Kevcalı (melengiç) kahvesi, sucuk, fıstık ve muska yı da ekledik.
Ve bekledik ziyaretçilerimizin gelip bizi görmesini, sorular sorarak bizi tanımasını.
Feshane’nin açılmasından sonra müthiş bir ziyaretçi akınına uğradık. Tahmini beklenti 300 bin ziyaretçiydi ama son iki gündeki hava muhalefetine karşın bu rakamın üzerine çıktığımızı tahmin ediyorum.
Resmi ve siyaset erkânının da bir hayli ilgi gösterdiği etkinliğimize; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ak Parti Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Salih Fırat, Önceki Bakanlardan Lütfullah Kayalar, CHP Ordu Milletvekili ve aynı zaman kıymetli hocamız Yıldız Altaş Yıldız’ın eşi İdris Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili ve DİSK önceki Başkanı Süleyman Çelebi, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Parti Meclisi önceki üyelerinden Mehmet Kaban, İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un çiçeği burnunda yeni valisi Vasip Şahin, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Önceki Milletvekillerinden Mahmut Göksu, CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan ve daha niceleri.
Ayrı bir parantezi de zamanının çok değerli olduğunu bildiğim, göz bebeğimiz Erdemoğlu Holding’in yönetim kuruluna açmak istiyorum. Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Ali ve Mahmut Erdemoğlu abilerimiz etkinlik boyunca bizimle beraber olarak standımıza gurur ve güç verdiler.
Yine Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan, İstanbul’da bulunduğumuz süre içerisinde zamanını büyük bir çoğunluğunu bizimle beraber geçirerek bizleri yalnız bırakmadı.
Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş organizasyonu bizzat yöneterek çok başarılı bir tanıtım günleri geçirmemizi sağladı.
Besni’mizin her etkinliğinde bizleri mümkün mertebe yalnız bırakmayan önceki kaymakamlarımızdan Mahmut Hersanlıoğlu hep yanımızda oldu.
Yine canımız ciğerimiz ve her şeyimiz olan ünlü Sanatçı Latif Doğan’ımız verdiği muhteşem konserinde tıklım tıklım doldurduğu salonda en önemli gurur vesilelerimizden oldu.
Ayrıca uzaktan ve yakından gelerek bizleri yalnız bırakmayan isimleri gazetemiz sayfalarına sığamayacak kadar çok olan kıymetli hemşerilerimiz en önemli güç kaynaklarımızdan oldu.
Bu başarılı çalışmanın kahramanları ise başta Kaymakamımız Emrah Öztürk, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Gazeteci Yazar arkadaşım Hasan Emre, Halk Eğitim Müdürü Muhammed Arslan ve Müdür Yardımcısı Hasan Kılıç, İlçe Tarım Müdürümüz Mehmet Kösekul, Mustafa Oduncuoğlu, Mehmet Özoğul, Ahmet Bolu (Çakırağa) Haci Karaboğaz, Zeynel Gediklioğlu, Mustafa Yılmazkaya, İrfan Yılmaz,Mevlüt Uçar ve Mustafa Çavuş’tan oluştu.
Sözün özü, ne mutlu bize ki kadim bir medeniyete ve kültüre sahip olan azim şehir Besni mizin insanlık âlemine sunduğu değerleri dünya şehri İstanbul’dan yine insanlık âlemine sunduk.
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.