İTALYAN RESSAMLAR ADIYAMAN’DA

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’ın kişisel koleksiyonunda yer alan İtalyan ressamlara ait tablolar, Adıyaman’da sergilenecek.

Depremin yaralarını hızla sarmaya çalışan Adıyaman’a bu kez sanat ile destek vermek istediklerini belirten Hikmet Eraslan, “İtalyan ressamlara ait 30 adet yağlıboya tabloyu Adıyaman’da sanatseverlerle buluşturacağız. Ayrıca Adıyaman’ın tarihi bölgelerinde bir klip çekerek bölge turizm ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Deprem felaketinin ardından hayatın normale dönmesi için büyük çaba sarf eden Adıyaman, bu kez İtalyan ressamların eserlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü top modelleri podyuma çıkartarak Türkiye’nin en büyük moda şovlarına imza atan Hikmet Eraslan, kişisel koleksiyonundaki İtalyan ressamların eserlerini Adıyaman’a taşıyor. Sergide yer alan 30 eser, 12 Ekim’den itibaren Adıyaman İl Halk Kütüphanesi’nde sergilenecek. Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleşecek sergi, 30 Ekim’e kadar halka açık olacak.

BELEDİYE VE VALİLİK DESTEĞİYLE

Adıyaman Valisi Osman Varol ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin destekleriyle sergiyi düzenleyeceklerini belirten Hikmet Eraslan, “Adıyaman’a olan desteğimiz devam edecek. Yaşanan üzücü olayların ardından bölgenin ekonomik ve turizm anlamında kalkınması için hepimizin elinden geleni yapması gerekiyor. Dosso Dossi Holding olarak birçok sanatsal faaliyeti sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yürütüyoruz. Ağrı ve Diyarbakır’dan sonra Adıyaman’da bu koleksiyonu sergileme kararı aldık. Halkımızın ücretsiz ziyaret edebileceği bu serginin, bölgedeki sanatsal faaliyetlere hareketlilik getireceğine inanıyorum. Toplumların gelişimi için sanatın önemine inanıyorum. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Dr. Osman Varol’a ve Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

ADIYAMAN’IN TANITIMI İÇİN KLİP ÇEKİLECEK

Hikmet Eraslan, Adıyaman’ın turizm potansiyelini canlandırmak adına bölgenin tarihi güzelliklerinde bir klip çekeceklerini belirtti. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı başta olmak üzere pek çok tarihi bölgede çekilecek olan klip, büyük bir kampanya ile hem yurt içinde hem de yurt dışında gösterime girecek. Eraslan, “Adıyaman, muhteşem bir doğa ve kültür mirasına sahip. Bu eşsiz güzellikleri tanıtmak için özel bir klip hazırlayacağız. Sosyal medya ve diğer mecralarda geniş bir kitleye ulaşacak olan bu proje, Adıyaman’ın turizm ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version