Başkan Karademir tarafından yapılan yazılı açıklamada, yapılan gözlemler ve gelen şikayetler doğrultusunda bazı vatandaşların evlerinin bahçelerinde içme suyuyla bostan suladığı tespit edildi. Bu durumun özellikle yüksek kesimlerdeki hanelere su ulaşamamasına yol açtığı ve tüm belde halkını olumsuz etkilediği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Beldemizde içme suyu, elektrikle çalışan motorlar vasıtasıyla temin edilmekte olup, bu durum belediyemize yüksek maliyetler oluşturmaktadır. Yapılan tespitler doğrultusunda bazı vatandaşlarımızın içme suyunu tarımsal amaçla kullandığı anlaşılmıştır. Bu durum, suyun adil kullanımını engellemekte ve mağduriyetlere neden olmaktadır.”
Belediye, su kullanımıyla ilgili denetimlerin artırılacağını duyururken, içme suyunu izinsiz ve tarımsal amaçla kullananlara kaçak su kullanımı kapsamında işlem yapılacağını ve yasal çerçevede ağır idari para cezalarının uygulanacağını bildirdi.
Başkan Karademir, açıklamasında tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak, beldenin ortak su kaynaklarının tasarruflu ve bilinçli kullanılmasını istedi ve kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.