Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTÜPHANEMİZİN İHALESİ 1 SENEDİR NEDEN YAPILMIYOR?

Yaklaşık bir yıl önce Erdemoğlu Ailesi tarafından Besni Kaymakamlığı‘na devredilerek modern bir kütüphane yapılması amacıyla çalışmaları başlatılan ve ihale aşamasına getirilen, ilçe kütüphanesinin yapım işi YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ. İhale projesi tam bir yıldan beri Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu’nun masasında bekliyor. Deprem bölgesine tasarruf tedbirleri uygulanmadığı halde genel müdür Besni’de kütüphanenin ihalesini neden yapmıyor. Kültür Bakanı sayın Mehmet Nuri Ersoy’a sormak istiyoruz. Tüm şartlar oluşmuşken Genel Müdürünüz ihalemizi neden yapmıyor?

Yaklaşık bir yıl önce

BİR YIL ÖNCE KÜTÜPHANELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLMİŞTİ..!

Merinos Holding tarafından Besni Kaymakamlığına kütüphane yapımı için tahsis edilen ve bu günkü değeri 100 Milyon TL’yi bulan eski Showroom binası Besni Kaymakamlığı tarafından Besni’ye hem gençleri hem normal vatandaşların da gidebileceği 4 katlı içerisinde sosyal aktivitelerin bile yapılabileceği, mini sinema salonu, konferans salonu gibi bir çok bölümün bulunacağı bina Merinos’tan teslim alındıktan sonra Kaymakamlık tarafından düzenlenerek ihale aşamasına getirilip Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.

PROJE BİR YILDIR SÜMEN ALTI EDİLİYOR..!

Kütüphaneler Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılacağı söz verilmiş olmasına rağmen bu güne kadar bir adım atılmadı. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu’nun masasında 1 yıldır bekleyen proje için Besni’den bir çok kez girişimde bulunulsa da Beyoğlu geri adım atmıyor. Acaba Genel Müdürün Besni’nin ve Besni halkının okuma ihtiyacının farkında mı değil yoksa özel bir tutum mu sergiliyor Besnililere karşı..! Üzerinde bir yıl geçmişken bu soruları sormak Besni halkı olarak en doğal hakkımız diye düşünüyoruz. Sayın Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un Besni’nin yaşadığı bu mağduriyetten haberini olmadığını varsayarak “Sayın bakanımız 40 bin, köyleriyle 80 bin nüfusu; 120 belde, köy ve mezrası bulunan Besni’ye Genel Müdürünüzün neden Kütüphane yapmak istemediğini lütfen sorar mısınız?”

ÖĞRENCİLER VE BESNİ HALKI BU PROJEYİ İSTİYOR

Besni deprem bölgesinde olduğu için kamudaki tasarruf tedbirlerinden de muaf durumda. Buna rağmen Besni’de ortaya konulan çaba ve emekler göz ardı edilerek kütüphane ihalesi sürekli ötelenmesine mana veremiyoruz..! Besni’deki yetkililer çok önem verdikleri bu ihalenin bir önce yapılması durumunda Depremden büyük yara alan Besni’nin gençlerine büyük bir sosyal alan kazandırılacak.