Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mavi Umut’tan Depremde Hayatını Kaybeden Özel Çocuklara Umut Sergisi

Besni’de Mavi Umut Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi  tarafından depremde hayatını kaybeden Nazlı Aktaş ve Ömer Tüy anısına resim sergisi düzenlendi. Resim sergisinde, hayatını kaybeden 2 engelli öğrencinin arkadaşlarının çizdikleri resimler sergilendi. Ayrıca sergide, özel çocukların yeteneklerini ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla yapılan çalışmalara dikkat çekildi. Sergi büyük bir ilgi gördü. Etkinlikte, özel çocukların sanatsal eserleri beğeniyle incelendi.

Besni’de Mavi Umut Özel

Resim sergisine Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, basın mensupları, özel gereksinimli aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılışı, Kaymakam Çağlar Partal ve Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın kurdele kesimiyle yapıldı. Açılış, serginin toplumsal bilinç oluşturma ve özel çocukların sanat yoluyla kendilerini ifade etme fırsatını sunduğunu gözler önüne serdi.

 

Özel Çocuklarla Sohbet Ve Destek Mesajları

Kaymakam Çağlar Partal ve Belediye Başkanı Reşit Alkan, sergideki resimleri inceleyerek, özel gereksinimli çocukların aileleriyle sohbet etti. Sohbette, özel gereksinimli ailelere ve çocuklara gerekli desteğin sağlanacağı vurgulandı.

Belediye Başkanı Reşit Alkan, sergide yaptığı konuşmada özel gereksinimli çocukların topluma kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Alkan, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin toplumsal duyarlılığı artırma açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Alkan konuşmasında, ‘’Bu sergiyi gerçekleştirirken emeği geçen özel gereksinimli aileler ve rehabilitasyon merkezi çalışanlarının, hem bu dünyada hem de diğer dünyada yerleri cennetlik’’ dedi.

Toplumsal Bilinç ve Duyarlılık

Mavi Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Ali Tekin’in düzenlediği bu sergiyle hayatını kaybeden öğrenciler anılarak sanatın ve eğitimin önemini gözler önüne serdi. Ayrıca özel çocukların toplumsal yaşama katılımını teşvik etme açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Etkinlik, toplumun her kesiminden büyük takdir topladı ve benzer organizasyonların devamının getirilmesi gerektiği yönünde bir kamuoyu oluşturdu. Organizasyonun başarısı, benzer projelerin desteklenmesi ve özel gereksinimli çocuklar için daha fazla fırsat yaratılması gerektiğini ortaya koydu.