Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MERİNOS TAZİYE EVİ

Öyle sanıyorum ki Besni’de

Öyle sanıyorum ki Besni’de olup ta Merinos Taziye Evine gitmeyenimiz yoktur. Besni’ye hizmet etmede sınır tanımayan gururumuz ‘Bir dünya markası Merinos’ bu kez de taziye evi ile Besni’mize çok güzel bir hizmette bulundu.
Uzun zamandan beri Merinos Taziye evi hakkında yazmak istiyordum fakat kısmet bugüneymiş.
‘Besnili Bilge Mehmet Erdemoğlu’ kitabında şöyle bir açıklamada bulunmuştum; Besni’miz Merinos a ve Erdemoğlu ailesini yeniden varoluşunu, dirilişini ve öz güvenini borçlu diye.
Merinos Taziye evi işte tam da bu düşüncenin bir başka  yansıması olarak standardı yüksek bir şekilde halkımıza hizmet ediyor.
Uzaktan yakından gelenlerin hayran kaldığı Merinos Taziye Evi alanında örnek ve tip proje olma özelliğini çoktan taşıdı bile.
Kadın ve erkeklerin bitişik ve ayrı mekânlarda, Osmanlı mimarisini andıran bir tarzda yapılmış olan taziye evi, konfor olarak ta üst düzeyde yapılmış durumda:  Girişte güzel bir çevre düzenlenmesi ile göz dolduran küçük bir avludan geçiyorsunuz ve sizi nahit taştan yapılan evin giriş kapısı karşılıyor. Bu bölümde misafirlerin ayakkabılarını çıkarmaları için kocaman bir ayakkabılık, misafirlere ikramda bulunmak için mutfak, biraz daha ileride de lavabo ve abdest alma yeri, burada da yazın soğuk kışın ise sıcak su ile abdest almanız mümkün.
Misafirlerin ağırlandığı büyük salonda ise yerler halıfıleksle kaplanmış, boydan boya kanepe aralarda ve önlerde sehpa, yazın serinleten kışın ısıtan klimalar, Kur anı kerim ve mevlit okumak için dahili ses sistemi. Mekânın bakımını yapan iki tane görevli ve daha niceleri.
Yani sizin anlayacağınız bir taziye evinde olması gerekenler en üst konforda düşünülerek yapılmış.
Benim en çok hoşuma giden ise her şeyin en iyisine yakışan Besni halkı için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadan standardımızın yükselmesini katkı sağlanması.
Zaten görenlerde hayranlığını ifade etmeden, güzel dualarını rahmetli Mehmet amcaya ve Erdemoğlu ailesine göndermeden kendini alamıyor.
Besni’mize böylesine güzel,  hayranlık uyandıran bir mekânı hediye ettiği için çok teşekkürler Erdemoğlu ailesi ve iyi ki varsın Merinos. Gurur hepimizin dua ve niyaz hediyesi ise Erdemoğlu ailesi ve Merinos’un.
Bu arada Çat Mahallesine aynı güzellikte yapılan Ali Erdemoğlu taziye evinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Besni’mize hayırlı olsun…
Ayrıca ‘Onbir ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazanınız Mübarek olsun…