Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Merinos’tan Avrupa’da dev adım

  Medipa GmbH bünyesinde

 
Medipa GmbH bünyesinde faaliyet gösteren Merinos Avrupa’nın bu yeni yatırımının temel atma törenine Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Troisdorf Belediye Başkanı Klaus Werner Jablonski, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ve Medipa Genel Müdürü Çağlar Kepekçi katıldı. 
Tören öncesi bir konuşma yapan Genel Müdür Kepekçi, “Troisdorf’taki çalışmalarımıza 2006 yılında başladık. Şu anda Avrupa’daki 3000 noktaya hizmet verebiliyoruz. Temelini bugün attığımız yatırım tamamlandığında, Almanya’nın en büyük tedarikçisi konumuna geleceğiz” dedi.
Ekonomik ilişkilere büyük katkı 
Türkler’in Almanya’daki konumunun vasıfsız işçiden, artık büyük yatırımlar yapan girişimcilere dönüştüğünün altını çizen Başkonsolos Basa ise şunları söyledi: 
“Devleti temsil eden insanlar olarak, büyük Türk firmalarını arkamızda gördüğümüz zaman kendimizde daha büyük kuvvet buluyoruz. İnanıyorum ki, bu yatırım Türk-Alman ekonomik ilişkilerine ve iki ülke arasındaki tarihi dostluğa çok önemli katkılarda bulunacaktır. Bu yatırım ayrıca Besni ile Troisdorf kentlerinin yakınlaşmasına da ön ayak olmuştur. Böylece Troisdorf tesisi Besni’nin Almanya’daki fahri konsolosluğu görevini de üstlenecek.” 
Troisdorf Belediye Başkanı Jablonski de, Merinos’un kentlerinde 6 yıl önce başlattığı çalışmalarını genişleterek devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Ekim 2012’de açılacak 
Troisdorf’taki Avrupa merkez işletmesini 2006 yılında Medipa GmbH bünyesinde kuran Merinos, kısa zaman içinde gösterdiği büyük başarıyla 300 bin metrekare halı stok kapasitesiyle hizmet vermeye başladı. 
Troisdorf’ta temeli atılan ek binanın 6 ay içinde bitirilerek Ekim 2012’de açılması planlanıyor. Yaklaşık 18500 metrekarelik arazide yapılacak yeni tesislerde, 6500 metrekarelik kapalı alanda stok bölümü, yönetim ofisleri, çalışanlar için sosyal alanlar ve showroom bulunacak. 
İnşaat bittiğinde Medipa, toplam 32 bin metrekarelik bir açık alan üzerindeki 14 bin metrekarelik tesislerde, yaklaşık 1 milyon metrekare halı stok kapasitesiyle halı sektöründe Almanya’nın bir numarası haline gelecek.