“Mesele Memleket Meselesi”

  “Mesele İbrahim Öztürk Meselesi Değil; Mesele Memleket Meselesidir” Beş yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptıklarımız, halkımızın gözü önündedir. Geçmişte hatalarımız olmuştur, eksikliklerimiz olmuştur. Bana destek verenleri pişman etmedim. Aranızdan bir kardeşiniz olarak omuzlarıma almaya çalıştığım sorumluluğun, büyüklüğünün farkındayım. Ancak bize düşen vazife ise sorumluluktan kaçmak değil, aksine bu memleketin bir evladı olarak memleketimize onur ve şerefle hizmet […]

 
“Mesele İbrahim Öztürk Meselesi Değil; Mesele Memleket Meselesidir”
Beş yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptıklarımız, halkımızın gözü önündedir. Geçmişte hatalarımız olmuştur, eksikliklerimiz olmuştur. Bana destek verenleri pişman etmedim. Aranızdan bir kardeşiniz olarak omuzlarıma almaya çalıştığım sorumluluğun, büyüklüğünün farkındayım. Ancak bize düşen vazife ise sorumluluktan kaçmak değil, aksine bu memleketin bir evladı olarak memleketimize onur ve şerefle hizmet etmektir. 
Zaman kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimlerde ilçemizin sorunlarına hâkim, vatandaşın gönlüne hitap edecek, çözüme odaklı ekip ve güçlü bir kadro ile çalışacak yeni bir belediye yönetimine ihtiyaç kaçınılmaz görülüyor. Çünkü Besni’nin acil çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır.
Bizi Buraya Taşıyan Halkımızın Teveccühüdür
Esnaflarla, işçilerle, emeklilerle, sivil toplum örgütleriyle görüştük. Bizlere çok büyük teveccüh gösterdiler ve karar vermemizde büyük destekler sağladılar. Kimseyle hiçbir husumetimiz olmadı. Herkesi saygıyla, hoşgörüyle karşıladık. Ancak doğrunun yanında olmaktan da hiçbir zaman çekinmedik. Makam hırsında olmadık. Olumlu ve yapıcı olduk. Bundan sonra da böyle olacağız.
Ülkemizin ve şehrimizin geleceği adına, çıkar gruplarına değil, halka hizmet etmek için hepimizin üzerine düşen tarihi sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirmek için hepimiz gönül birliği içerisinde hareket etmek zorundayız. 
Besni’yi Marka Şehir Yapacağız
Geçen dönemden yarım kalan projelerimizi tamamlayacağız. Sadece vaatlere yönelik hazırlanan ve proje olarak kamuoyuna sunulanlar inandırıcılıktan uzak olur, çünkü seçim zamanlarında toplumun önünde yüzlerce vaat çarpışır ve bunlar süreç içinde tekdüzeleşir. Hepimiz demokratik ve sosyal belediyeciliğin gerektirdiği hizmetleri yapmak üzere yola çıkıyoruz, Benim ana amacım bu hizmetleri tek tek saymak değildir, projelerimdeki ortak ruhu paylaşmaktır.
Yenikent Tekel Depoları’nın bulunduğu mekanı mevcut yeşil alanın korunması kaydıyla ve yine halkımızın görüşlerini alarak, içinde toplantı ve kongre merkezi, park,  iş merkezinden oluşan sosyal ve kültürel tesisleri Kalkınma Ajansları ve AB hibe Projeleri desteğiyle Besnimize kazandıracağız. Şehrimizi daha modern ve estetik görünüme kavuşturmak için halkımızın ve esnafımızın da fikrini alarak, onların da memnun olacağı bir şekilde şehir merkezindeki işyerleri ve binaların cephelerinde yüzde 50 belediye destekli,  yüzde 25 de boya firmalarının katkılarıyla düzenleme çalışması yapacağız.
Mevcut Şire Pazarı’nı otantik çarşı haline getireceğiz. Daha önceki dönemde fizibilite çalışmasını yaptığımız bu çalışma sonucunda Şire Pazarı tarihi görüme sahip otantik bir çarşı haline getirerek Besni’ye kazandıracağız.
Kozluca mevkiinde bulunan Gümüşdere su kaynağından başlamak üzere dere kenarlarında sağlı-sollu çevre düzenlemesi yaparak yeşil bir alan olarak Besni’ye kazandıracağız. Vatandaşlarımıza ortak kullanım mekanları oluşturmak amacıyla benim başkanlığım dönemimde başlattığımız “Her Mahalleye bir Mahalle Konağı” projesini devam ettirecek eksik olan her mahalleye konağı yapacağız.
Yenikent Bölgesinde Spor tesisleri kurarak gençlerimizin ve vatandaşlarımızın rahatça ulaşabilecekleri Belediye Halı saha ve sosyal tesislerini gerçekleştireceğiz.Şehrin üç bir yanındaki Yenikent’ten Paçcılar Petrol’e, Belpınardar’dan Besni Lisesi’nin olduğu bölgeye, Otogar kavşağından yeni hastaneye kadar bulvar çalışmaları ağaçlandırılmak suretiyle tamamlanarak Besnimiz özlenen modern şehir görünümüne kavuşacaktır.
Erkenek İçme Suyu Projemizi Gerçekleştireceğiz
Daha önceki dönemde etüd ve rasat ölçümleri alınıp DSİ’nin kullanım hakkını gerektirecek hiçbir programının olmaması münasebetiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan tahsis sorunu aşılarak inşallah bu büyük projeyi Besni halkına kazandırarak en az 50 yıllık su sorununu çözeceğiz.
Besni Halkı Yeter Derse Siyaseti Bırakırım
Hayatım boyunca hiçbir zaman siyaseti “Küçük olsun benim olsun diye değil, büyük olsun hepimizin olsun” şiarı ve anlayışıyla yaptım. Tecrübem var, birikimim var hem memleket kazansın hem partimiz kazansın hem de hepimiz kazanalım Allah’ın izniyle Besni’yi marka şehir yapacağız.
Şunun altını çizerek söylüyorum; beni siyasette tutan, devamını sağlayan çok kıymetli Besni halkıdır.. Halkımızın bize olan desteği devam ettikçe Besni halkının hizmetkarı olmaya devam edeceğim. Ne zamanki Besni halkı “İbrahim Öztürk yeter senin yüzün eskidi, yeni yüzler lazım” dediği an siyaseti bırakırım. Benim siyasetimin, yapmış olduğum mücadelenin tek sebebi halkın bize olan desteğidir. 
Biz halkımızla güçlüyüz. Referansımız Besni halkıdır. Besni halkının bize olan güveni bize umut ve cesaret vermektedir. Hizmet için çıktığımız bu yolda Rabbim bizleri mahcup etmesin. Besni halkının desteği ve duası üzerimizde oldukça biz var olmaya devam edeceğiz.
 

Exit mobile version