Meteoroloji’den Adıyaman ve Besni İçin Kritik Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Adıyaman başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu’nun birçok ili için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu. Yetkililer, ani sel ve dolu riskine karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Yağışlar Pazar Günü Başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 Mayıs 2026 Pazar günü saat 13.00’ten itibaren Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların ilerleyen saatlerde Diyarbakır ve Siirt çevreleri ile Batman’ın kuzey kesimlerinde etkili olacağı bildirildi.

Besni’de Risk Yüksek

Adıyaman genelinde beklenen yağışların yer yer 21-50 kg/m² seviyelerine ulaşabileceği belirtilirken, özellikle Besni ve kırsal bölgelerde ani hava değişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Sel, Dolu ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji, kuvvetli yağışlarla birlikte şu risklere dikkat çekti:

Yetkililer, vatandaşların ve çiftçilerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

Uyarı Ne Zaman Sona Erecek?

Meteorolojik uyarının 4 Mayıs 2026 Pazartesi saat 06.00’ya kadar devam etmesi bekleniyor.

Exit mobile version