Milletvekili Meriç 29 Ekim İçin Bir Açıklamada Bulundu

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na katılımın nasıl olacağı hakkında bir gönderi yayınladı.

Melih Meriç “Ankara’da düzenlenen Suudi Arabistan Milli Günü resepsiyonuna TSK komuta kademesinin eksiksiz katıldığını, Diyanet İşleri Başkanı’nın da etkinlikte yer aldığını görüyoruz. Peki, soruyorum: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da aynı eksiksiz katılımı görebilecek miyiz? Cumhuriyet’in değerlerine bu kadar sahip çıkılacak mı, yoksa ülkenin kendi milli bayramında eksik kadrolar mı göreceğiz?
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim, Suudi Arabistan’ın milli gününden daha mı önemsiz? Biz Arabistan’da yaşıyoruz da haberimiz mi yok? Ne oldu da kendi topraklarımızda başka ülkelerin bayramlarına bu kadar özen gösterir olduk?
Bu ülkede cumhuriyetin değerleriyle değil, dış politika gözlükleriyle hareket ediliyor. Biz, halkın milli bayramlarına layıkıyla sahip çıkmasını istiyoruz. Bu ülke, cumhuriyetin ne olduğunu ve değerini unutmadı, unutturmayacağız da!” ifadelerini kullandı.
Exit mobile version