Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Temizlik Hizmetleri ile İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde sosyal medya ve basında gündeme gelen "okullarda temizlik hizmetleri" konusuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Bakanlığa bağlı 60 bin 487 okulun temizlik hizmetlerinin ve temizlik malzemelerinin tedarikinin bizzat Bakanlık tarafından yapıldığı vurgulandı.

Temizlik Personeli Sayısı 143 Bini Aştı

Bakanlık açıklamasında, okullardaki temizlik hizmetlerinin 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli ile yürütüldüğü ve bu yıl başlatılan “İşgücü Uyum Programı (İUP)” kapsamında 120 bin ek kontenjanın açıldığı belirtildi. Ancak, programın ilk defa uygulanmasından dolayı yeterli başvuru alınamaması nedeniyle bazı aksaklıkların yaşandığı kaydedildi. Buna karşın, şu anda 63 bin 777 İUP personelinin görev başında olduğu ve toplam temizlik personeli sayısının 143 bin 355’e ulaştığı ifade edildi.

TYP Kapsamında 30 Bin Kontenjan Daha Tahsis Edildi

Bakanlık, gecikmelere bağlı yaşanan sorunların çözümü için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 30 bin kontenjan daha tahsis edilerek personelin bugün itibarıyla göreve başladığını bildirdi. Toplamda 143 bin 355 temizlik personelinin görev aldığı okullarda, bu sayının geçtiğimiz yıllara kıyasla 110 binden artırıldığı belirtildi.

“Okulum Temiz Tetkik Görevlileri” ile Hijyen Standartları Denetleniyor

Bakanlık, okulların temizlik ve hijyen standartlarını kontrol etmek amacıyla TSE iş birliği ile eğitim almış yaklaşık 8.000 “Okulum Temiz Tetkik Görevlisi”nin sahada görev yaptığını ve denetimlerin titizlikle sürdüğünü belirtti.

Belediyelerle İş Birliği ve Siyasi Şov Eleştirisi

Açıklamada, bakanlığın başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde çalışmayı önemsediği ifade edilirken, bu durumun bazı çevrelerce “siyasi şov malzemesi” yapıldığına dikkat çekildi. Herhangi bir protokol olmadan veya usule uygun bir şekilde adım atılmadan okullara temizlik personeli ve malzemesi göndermenin kamu hukuku açısından doğru olmadığına vurgu yapıldı. Bakanlık, okullarda münferit olumsuz görüntülerin kullanılarak genel bir temizlik sorunu varmış gibi gösterilmesini, “samimiyetten uzak bir siyasi şov” ve “topluma karşı bir manipülasyon” olarak değerlendirdi.

“Okullar Siyasete Malzeme Yapılmamalıdır”

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarının hiçbir şekilde siyasete malzeme yapılmasına izin verilmeyeceğini belirterek, “Fikri hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirme misyonuna vurgu yaptı ve tüm vatandaşları bu konuda hassas olmaya davet etti.

Exit mobile version