Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mimarlık Fakültesi “Son Çağrı”

  “Son çağrı” yani

 
“Son çağrı” yani uçak kalkmak üzeredir. Ama apronda  yolcu varsa büyük bir hızlılıkla uçağa yerleştirilir hatta o yolcu için üç beş dakika bile oyalanabilinir. Yani çağrı son olsa bile yapılabilecek bişeyler halen vardır.
İlçemizin önümüzdeki en az 50 yıllık ufkunu belirleyecek Mimarlık Fakültesi konusunda son aşamaya gelindi. Erdemoğlu ailesinin Ülkede emsaline az rastlanan memleket severliğinin göstergesi ve günümüze kadar kazandırdıkları sayısız eserlerin en görkemlisi olacak böyle bir eserin hiç bir şekilde gölgelenmemesi gerekir.
Gerek bu sütunlarda gerekse sohbetlerde hep dile getirdim. Sanırım bu yazım bu konuda son kez olacak ve bizden söylemesi diye bitecek.
Mimarlık Fakültesi Adıyaman Üniversitesi ve Besni olarak kesinlikle uygun bir bölüm değildir. Bunu somut verilerle önceki bir kaç yazımda dile getirdim. Şöyle ki; Ülkenin en büyük üniversiteleri arasında olan Samsun 19 Mayıs Üniveristesinde açılmasına kararı verilen Mimarlık bölümünün bir türlü açılamadığı bunun nedeninin öğretim üyesi bulunamayışı olduğunu yazmıştım. Son yıllarda mantar gibi çoğalan özel üniversitelerin çoğunda mevcut olan Mimarlık ve benzeri bölümler bu konudaki işimizi daha da güçleştirecek ve içinden çıkılmaz bir duruma sokacaktır. 
Bizler konunun resmi mevzuat bölümünü bilemeyebiliriz. Bu konuda ilgili yetkin ve etkin kişilerin bizleri yani kamuoyunu aydınlatmaları gerekir. Diyebilirler ki; ‘bu konuda artık yapacak bir şey yok oldu bir kere’ denebilir. Bu konu içerikli önümüzdeki eğitim bayramında bir panel düzenlenip  enine boyuna masaya yatırılabilir ve her yönü ile tartışılabilir.
Bu fakültenin Ziraat fakültesine dönüştürülmesi herkese yeni bir heyacan verecektir.
Bölge tarımında ileri noktada bulunan ilçemiz bölgede hele hele Adıyaman genelinde gerek 1960’lı yıllarda geçilen motorlu tarım ve son 30 yıldan beri geçilen sulama eksenli tarımda bilgi, beceri ve uygulamada Adıyaman’ın çok önlerinde yer almaktadır. Bu veriler Adıyaman üniversitesine kazandırılacak aşağı yazı diye adlandırdığımız ovada bir kaç yüz dönüm arazi ile Erdemoğlu ailesinin kampüs içine yapacağı Ziraat fakültesi binası ile mükemmel bir sentez oluşturup ilçemiz ve Üniversite adına gerek araştırma gerekse bölge insanının doğasında bulunan Tarım ve hayvancılık konusunda eğitimi ile mükemmel bir şekil alıp bir şaheser meydana getirecektir.
Bizden söylemesi; Başta siyasiler, Rektör ve Yerel yöneticiler bu konu ile ilgili acilen yapılacak bir şey varsa yapmalı yoksa yapılacak bir şey yok oldu bir kere deyip kamuoyunu aydınlatmalıdırlar.
Hasan Emre