MOBESE için ilk temel atıldı

  İlçemize kurulacak MOBESE sistemi için ilk temel Yenikent’te törenle atıldı.  Suç işlenebilecek ortamları önleyici polis faaliyetleri açısından dijital kameralarla izlenmesinin yanı sıra, polisin olaylara anında müdahale etmesini ve verimliğini artırmasını sağlamak amacıyla kurulan MOBESE sisteminin önemli ayaklarından birisini oluşturan 7.5 km.lik yer altı döşemesinin temeli dün atıldı.  Besni Belediyesinin üstlendiği kazı ve döşeme çalışmalarının […]

 
İlçemize kurulacak MOBESE sistemi için ilk temel Yenikent’te törenle atıldı. 

Suç işlenebilecek ortamları önleyici polis faaliyetleri açısından dijital kameralarla izlenmesinin yanı sıra, polisin olaylara anında müdahale etmesini ve verimliğini artırmasını sağlamak amacıyla kurulan MOBESE sisteminin önemli ayaklarından birisini oluşturan 7.5 km.lik yer altı döşemesinin temeli dün atıldı. 
Besni Belediyesinin üstlendiği kazı ve döşeme çalışmalarının ilk harcı yetkililer tarafından atıldı.
Yenikent’teki törene Kaymakam Gürkan Demirkale, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü 4. Emniyet Müdürü Mustafa Karabulut, İlçe Jandarma komutanı Mevlüt Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyesi Seyda Ciner, Besni Emniyetini güçlendireme derneği başkanı Mehmet Yıldırım, dernek üyeleri, belediye personeli katıldı.
Fiberoptik kablo döşenecek olan hatta ilk harcı Kaymakam Gürkan Demirkale, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, Emniyet Müdürü Mustafa Yaman birlikte attı.
 
Devlet Millet işbirliği…
 
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 250 bin lira ödeneğin yetmemesi üzerine, altyapı kazı ve döşeme işini Besni Belediyesi üstlendi. Besni Emniyetini Güçlendirme Derneği aracılığıyla Besni esnafı ve işdamları da şu ana kadar 15 bin lira maddi yardımda bulundular.
Ancak, gelen ödenek ve yardım yapılan miktarın MOBESE’nin bütünüyle kurulmasına yetmiyor. Bu sebeple Belediye altyapıyı üstlendi, esnaf yapabildiği kadar yardımda bulunacak ve peyderpey yapım işi devam edecek. Öncelikli olarak, şehir giriş ve çıkışlarına plaka tanıma sisteminin de bulunduğu kameralar yerleştirilecek. Ana caddelere kameralar kurulacak.
Besni ilçe merkezinde toplamda 11 noktada 25 kamera ile sistemin kurulması ve kurulacak bu sistem için 7500 m’lik kazı yapılarak kablo döşenmesi planlanıyor.
 
Tamamen yerel kaynaklar 
 
Kazı çalışmalarında kazılacak olan yaklaşık 7500 metrelik güzargahın kazımı Besni Belediyesince, alt yapıda kullanılan boru maliyetinin ise Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneğince karşılandığı bildirildi. 
Belediye yetkilileri ve Dernek Yönetimi MOBESE çalışmalarının bundan sonraki aşamalarında da her türlü destekte bulunacaklarını belirttiler. Kazım aşamasından sonra ise daha önce proje için ayrılan bütçe olan 250.000 TL üzerinden Adıyaman Özel İdaresince yapılacak olan ihale ile çalışmalara devam edileceği bildirildi.

Exit mobile version