Naci Görür’den, Bakan Murat Kurum’a uyarı

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarına yönelik bir değerlendirmede bulundu. Bakan Kurum, 2025 yılında deprem geçiren 11 ilin artık deprem bölgesi olarak anılmayacağını belirtmişti.

Prof. Dr. Naci Görür, Bakan Kurum’un iyi niyetinden şüphe etmediğini ifade ederek, açıklamanın yanlış anlaşılma riskine dikkat çekti. Görür, 6 Şubat’ta deprem geçiren illerin Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları’nın sınırında bulunduğunu hatırlatarak, bu sınırın milyonlarca yıl daha levha sınırı olarak kalacağını ve depremler üretmeye devam edeceğini vurguladı.

Görür, Bakan Murat Kurum’un, 11 il için söylediği söze istinaden yaptığı açıklamanın devamında; “Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz. Sevgiyle” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version