“Oblik Ters Fay, Plini-Strabo Fay Zonu ile İlgili”
Görür, ilk paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Bozburun açıkları, Muğla’da 5,7 deprem. Oblik ters fay niteliğinde. Muhtemelen Plini-Strabo Fay Zonunda ve Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonuna bağlı. Geçmiş olsun.”
Jeolojik değerlendirmesinde, depremin Plini-Strabo Fay Zonu ile ilişkili olduğunu belirten Görür, bölgenin aktif tektonik yapısına dikkat çekti.
“Kentsel Dönüşüm Başka, Deprem Dirençliliği Başka”
Naci Görür, ikinci paylaşımında ise daha geniş kapsamlı bir mesaj vererek, depreme karşı mücadelede önceliğin tartışmalardan çok çözüm üretmek olması gerektiğini vurguladı:
“DUYURU: Bugünkü Muğla depreminin bize yansıması şöyle olmalıdır. Deprem nasıl oldu, nerede oldu, artçı mıydı, öncü müydü diye tartışmak yerine, gelin Muğla’yı deprem dirençli yapalım demek daha doğrudur. Yalnız bugünkü kentsel dönüşüm deprem dirençlilik değildir. Sevgiyle.”
Prof. Dr. Görür’ün bu mesajı, sadece Marmaris değil, tüm Türkiye için deprem dirençli kentler oluşturulması gerektiği yönünde bir çağrı niteliği taşıyor.