Narin Güran Cinayetinde 8 kişi Tutuklandı

Diyarbakır'da, Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran'ın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Bir kişi ise serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü geniş çaplı soruşturmada, Narin Güran’ın cesedinin bulunduğu 8 Eylül tarihinde jandarma ekipleri tarafından annesi, babası, iki kardeşi ve amcalarının da aralarında bulunduğu toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden N.B., Narin’in amcası Salim Güran tarafından 200 bin lira karşılığında Eğartutmaz Deresi’ne taşındığını itiraf etti. Bu itiraf üzerine Salim Güran, soruşturmanın ilk tutuklanan ismi oldu. Ayrıca, Tavşantepe Mahallesi imamı da ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltında kalan 22 şüphelinin gözaltı süreleri iki kez uzatıldı. Perşembe sabahı 06.00 sıralarında adliyeye getirilen şüphelilerden 13’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9 kişi tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde yapılan sorgulamada, Yüksel Güran ve Enes Güran “kasten öldürme suçuna iştirak etmek” suçlamasıyla, kuzenler Muhammet Kaya ve Birsen Güran ile yenge Maşallah Güran, işçi Mehmet Salim Atasoy, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve amca Fuat Güran ise “suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etme” suçlamalarıyla tutuklandılar. R.A. ise serbest bırakıldı.

Yaklaşık 25 saat süren sorgulamanın ardından tutuklanan şüpheliler, güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi. Soruşturma devam ediyor.

Exit mobile version