Narin Güran’ın Amcasının Avukatından Önemli Açıklama

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili tutuklanan mahalle muhtarı amcası Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini duyurdu. Toğrul, 5 Eylül’de müdafilik görevinden ayrıldığını açıkladı ve bu kararının gerekçelerini paylaştı.

Salim Güran’ın Tutukluluğu ve Avukatın Çekilme Kararı

Narin Güran, 21 Ağustos’ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolmuş, 8 Eylül’de Eğartutmaz Deresi’nde cesedi bulunmuştu. Olayın ardından gözaltına alınan mahalle muhtarı amcası Salim Güran, 2 Eylül’de mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Seda Toğrul, Salim Güran’ın avukatlığını üstlenmişti ancak 5 Eylül’de bu görevden ayrıldığını açıkladı.

Seda Toğrul’dan Açıklama

Toğrul, yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür. Şüpheli Salim Güran’ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu ve Narin’in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken anayasanın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de; dosyada gelinen aşamada sanık beyanları, Narin’in ölü olarak bulunması ve dosyaya dahil edilen diğer delilleri göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım. Güzel kızımız Narin’in yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundan sonraki müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağım. Adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi ve tüm sorumluların yargılanması temennisi içindeyim,” dedi.

Yargılamanın Adil Olması Temennisi

Seda Toğrul’un çekilme kararı, olayın hassasiyeti ve duygusal boyutu göz önüne alındığında dikkat çekti. Toğrul, yargı sürecinin adil bir şekilde yürütülmesi ve sorumluların hesap vermesi için süreci yakından takip edeceğini belirtti.

Exit mobile version