Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nemrut Dağı’nda Güneşin Doğuşu ve Batışı Büyülüyor

Adıyaman’daki Nemrut Dağı, her yıl binlerce kişiyi güneşin doğuşunu ve batışını izlemek ve devasa heykelleri görmek üzere ağırlıyor.

Adıyaman’daki Nemrut Dağı, her

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı, 2206 metre yükseklikteki zirvesiyle “Güneşin en güzel doğup battığı yer” olarak biliniyor. Yerli ve yabancı turistler, bu muazzam heykelleri görmek ve gün doğumu ile gün batımını izlemek için zirveye tırmanıyor.

Ancak, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremler, Nemrut Dağı’na gelen turist sayısını önemli ölçüde düşürdü. Yıllık 250 bine yakın turistin ziyaret ettiği bölgeyi 2023 yılında sadece 45 bin kişi ziyaret edebildi. Turizm sektörü kısa sürede toparlanarak 2024 yılında yeniden hareketlenme kaydetti. Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve çeşitlendirmek amacıyla Kommagene Canlandırma Projesi kapsamında 9 farklı merkezde çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Yelken, “6 Şubat depreminden sonra ziyaretçi sayısında ciddi bir azalma yaşandı. Önceki yıllarda 250 bin olan ziyaretçi sayısı, deprem sonrası 45 bine düştü. Ancak şu anda ciddi bir toparlanma sürecindeyiz. Kommagene Canlandırma Projesi çerçevesinde motokamp, kamp ve çeşitli alternatif turizm destinasyonları oluşturmayı planlıyoruz. Ayrıca, rafting, kanyon ve diğer turizm çeşitliliği ile ilgili projeler üzerinde çalışıyoruz. 2025 yılı için 9 karşılama merkezi planlıyoruz. Depremden bir yıl sonra 200 bin ziyaretçi sayısına ulaşmak mevcut potansiyelimize göre fena değil. Ancak hedefimiz çok daha yüksek. Potansiyelimizi daha da artırarak büyük başarılara imza atmayı düşünüyoruz” dedi.Nemrut Dağı’na gelen turistler, “Ülkemizin bu güzelliklerini burada yaşamak istiyoruz. Sadece dünyada değil, kendi ülkemizde böyle güzel manzaraları ve anları yaşamak bizi mutlu ediyor” şeklinde duygularını ifade ettiler.