Öğretmenler Günü Besni’de kutlandı

  24 Kasım Öğretmenler Günü Programı, saat 18.30’da Ticaret Meslek Lisesinde devam etti. Programa, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Sivil Toplum Kuruluşlarının yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda davetli ve misafir katıldı. Programın başında, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç bir […]

 
24 Kasım Öğretmenler Günü Programı, saat 18.30’da Ticaret Meslek Lisesinde devam etti. Programa, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Sivil Toplum Kuruluşlarının yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda davetli ve misafir katıldı.
Programın başında, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç bir konuşma yaparak şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlik mesleği mesleklerin en yücesidir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Milli kültürümüzü, tarihimizi, en doğru şekilde aktararak, geçmişine sahip çıkan, yenilikçi düşüncesi ile bugünün farkında olan ve yarınlarda da bağımsız ve gelişmiş bir ülkede yaşama arzusunda olan, ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutan nesiller yetiştirmek yegâne gayemiz olmalıdır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin, akademik gelişimlerinin yanında, sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimlerine de yardımcı olmalıyız. Bu nedenle, öğrenim düzeyi ve psikolojik gelişimi sürekli izlenerek, daha iyiye gitmeleri için önlemler alıp, velilerimizle işbirliği yapmalıyız. Öğrencilerimizin başarısında ya da başarısızlığında tek sorumluluğun öğretmene ait olmadığı bilinci ile öğrenci velilerimizin eğitim sürecine en etkin şekilde katılımı için gayret göstermeliyiz.
Yurdun dört bir köşesinde ve her koşulda Türkiye ve Aydınlık geleceğimiz için görev yapan vefakâr ve cefakâr öğretmenlerimizden; görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimizin Ruhları Şad Olsun! Şehit Öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler günümüzün bütün öğretmenlerimize, milletimize hayırlı, yararlı ve başarılı geçmesini diliyorum. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.” dedi.
Konuşmanın ardından adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hafta boyunca düzenlenen çeşitli kültürel ve sportif etkinliklere katılarak derece alan katılımcılara ödülleri takdim edildi.
Öğrenciler arasında yapılan şiir, kompozisyon yarışmaları ile kros yarışmalarından derece yapan öğrencilere hediyeleri verildi. Küstüm Bistro ve Düğün Salonu sponsorluğunda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen ‘Öğretmenler El Ele Futsal Turnuvası’ ve Masa Tesnisi müsabakalarında derece yapan takım ve sporcular ödüllendirildi. Sportif faaliyetlere destek veren Küstüm Bistro ve Düğün Salonu İşletmesi adına Serdal Doğan’a Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
İlçemizdeki kamu hizmetlerinin daha hızlı ve bürokratik engellere takılmadan yürütülmesi sağlamak amacı ile kurulmuş olan Kamu Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bir makam aracı bağışında bulunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç tarafından Dernek Başkanı Ali Erdoğan’a teşekkür plaketi takdim edildi. Ali Erdoğan anahtar tesliminin ardından yaptığı konuşmada Besni Kamu Hizmetlerini Destekleme Derneğinin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi.
Besni’de görev yapan müzik öğretmenlerinden oluşan Öğretmeler Korosunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülerin ardından program sona erdi.
 
‘Öğretmenime Koşuyorum’
24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle orta dereceli okul öğrencilerinin katıldığı “Öğretmenime Koşuyorum” koşusu yapıldı. 3 katagoride yapılan ve Besni – Gölbaşı karayolu üzerinde Belpınar’da başlayıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde biten koşuya çok sayıda öğrenci katıldı. Kategoriler ve yarışı kazananlar şu şekilde sıralandı:
 
Yıldız Kızlar 1500 m koşusu
1.Üçgöz İlk Öğretim Okulu’ndan Rabia BANA, 2.Besni İlk Öğretim Okulu’ndan Mine ERGÜN, 3.Mustafa Baba İlk Öğretim Okulu’ndan Hazime KARA, Yıldız Erkekler 2000 m koşusu
1.Besni İlk Öğretim Okulu’ndan Halil İbrahim, 2. Atatürk İlk Öğretim Okulu’ndan Alican Korkmaz, 3.Şambayat İlk Öğretim Okulundan Hasan  ER, Genç Erkekler 3000m koşusu 
1.İmamhatip Lisesi’nden Ramazan Erdoğan, 2. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Ali  EFE, 3. İmamhatip Lisesi’nden Muhammed Şükrü ARSLAN,
Koşulara  toplamda 112 öğrenci katıldı.
Dereceye giren öğrencilere 24 kasım günü Ticaret Meslek Lisesindeki programda madalyaları verildi.
 

Exit mobile version