Okullar Hayat Olsun Projesi Başladı

  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm ülkemizde başlatılan ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında 01.06.2012 tarihinde saat 15.00 de Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk arasında ortak protokol imzalandı. Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale projenin hayırlı olmasını dileyerek “Okullar Hayat […]

 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm ülkemizde başlatılan ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında 01.06.2012 tarihinde saat 15.00 de Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk arasında ortak protokol imzalandı.
Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale projenin hayırlı olmasını dileyerek “Okullar Hayat Olsun Projesine” her zaman destek vereceklerini belirtti. Bu proje ile eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında, yarıyıl tatili ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonların, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle iş birliği yapılarak velilerin mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli alanlar”  haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, Protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenmesi sağlanacaktır. Bu projeye Besni Belediyesinin de katılımı ile ilçemizde ilk olarak Dumlupınar İlköğretim Okulunda start veriyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.”  dedi.
Besni Belediye Başkanı Fahri Serter’de konuşmasında “Diğer kamu kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçesinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi hedeflenmektedir. Bu projeye aktif şekilde destek vermekten mutluyuz, bu projenin tüm ilçe sathına yayılmasına da aktif destek vereceğiz.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk ilçemizde yapılan eğitim çalışmaları hakkında kısa bilgiler vererek; “Böyle bir projenin ilk olarak ilçemizin en köklü okullarından Dumlupınar İlköğretim Okulunda başlaması bizi mutlu etmiştir. İmzalanan protokolle okulların sadece bilginin öğretildiği mekânlar değil, aynı zamanda kültür, sanat ve spor gibi sosyal faaliyetlerin de yapıldığı alanlar olarak kullanılacağını söyledi. Bu projeyle okulumuz velilerin, mahallenin ve çevrenin hizmetine açılarak, öğrencilerin ve yetişkinlerin eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren alanlara dönüştürülecektir.” dedi.
 

Exit mobile version