Pamuk Prim Desteklemeleri ödenmeye başladı

  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin üretmiş oldukları ürünlere yönelik olarak verilen pamuk prim desteklemesi çalışmaları kapsamında Besni’de 67.178,00 dekar alanda, 33.340.00 ton pamuk üretiminin gerçekleştirilmiş olduğu İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. 2011 yılı üretim sezonunda 1246 çiftçi tarafından üretilen 33.340,00 ton pamuk için Besni’ye toplam 13.626.227,00 TL prim ödemesi yapılacağı […]

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin üretmiş oldukları ürünlere yönelik olarak verilen pamuk prim desteklemesi çalışmaları kapsamında Besni’de 67.178,00 dekar alanda, 33.340.00 ton pamuk üretiminin gerçekleştirilmiş olduğu İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi.
2011 yılı üretim sezonunda 1246 çiftçi tarafından üretilen 33.340,00 ton pamuk için Besni’ye toplam 13.626.227,00 TL prim ödemesi yapılacağı ve bu meblağın Ziraat Bankasına aktarıldığı öğrenildi.
Pamuk Prim Desteklemelerinin geçmiş yıllara nazaren bu yılki gecikmelerin sebebinden de bahseden İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekul, gecikmenin fazla sürmediğini ifade etti.
Kösekul açıklamalarının devamında; “Bakanlığımız prim destekleme ödemelerini İl Müdürlüklerinden gelen listeler doğrultusunda yapıyor. Bizde yaklaşık bunu 40 gün önce bitirdik. Adıyaman İl Müdürlüğüne gönderiyoruz İl Müdürlüğü diğer ilçelerle birlikte toparlayıp Bakanlığa gönderiyor. Gönderilen bu listeler Bakanlığa geç gitti. Bu da il Müdürlüğü özellikle merkez ve diğer ilçelerde biraz gecikmeler oldu. Meydana gelen bu gecikme bazı teknik hatalardan, personelden, bazı yeni parsel ölçümleri yapıyorduk. Adıyaman İl Müdürlüğü de bu yıl öyle yaptı. Böyle olunca yeni sistemden kaynaklanan bir gecikme söz konusu oldu. Bu kapsamda İl olarak ödeme yapıldığından, komple Adıyaman ili olarak ödeme yapıldı. Bu ödeme esnasında bazı teknik aksamalar nedeniyle gecikmeler oldu.
Bir başka konu ise Tedaş özelleşti ve Akedaş oldu. Akedaş Çiftçinin elektriğini kesti. Çiftçi ise borcunu ödemek için pamuk prim ödemelerini bekliyordu. Prim ödemeleri geçikince sıkıntı meydana geldi. Ama elektirkle ilgili bir sıkıntı olmadı. Biz prim ödemelerine ilçe olark hız kazandırdık. Adıyaman’da ki teknik aksamalardan dolayı birz gecikmiş olsada, bu gecikme fazla olmadı.
Primler ödenmeye başladı. Besni çiftçilerimize ödenen tüm destekleme primlerinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 

Exit mobile version