Polis Haftası Besni’de etkinliklerle kutlandı

Etkinlikler kapsamında ilk olarak İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan başkanlığındaki heyet Salı günü Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Emrah Yılmaz, ziyaret için teşekkür ederek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatı mensuplarının ve bütün polis camiasının Polis Haftasını kutladı ve görevlerinde başarılar diledi. Etkinlikler kapsamında dün Erdemoğlu parkında düzenlenen törene İlçe […]

Etkinlikler kapsamında ilk olarak İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan başkanlığındaki heyet Salı günü Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Emrah Yılmaz, ziyaret için teşekkür ederek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatı mensuplarının ve bütün polis camiasının Polis Haftasını kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.
Etkinlikler kapsamında dün Erdemoğlu parkında düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Ömer Avar,Garnizon Komutanı  adına Ali Tekin, Jandarma Komutanı adına Safa Dogmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Erdemoğlu Holding  Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Erdemoğlu ve Mustafa Erman, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, polisler,  daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan yaptığı konuşmasında “Polis teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şanla, şerefle yazdığı 169 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız 169”uncu kuruluş yılına girerken, Türkiye sınırları içerisindeki başarısı yanında Dünya’da ki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Bugün Birleşmiş Milletler tarafından Dünyanın bir çok yerine polisimiz talep edilmektedir. Emniyet teşkilatı toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini idame gibi çok önemli ve hayati görevleri yerine getirmektedir. Bizler bu görevi yerine getirirken hukuk devleti kavramını asla unutmuyoruz. Çünkü adalete, hukuka dayanmayan güç zorbalıktır, zalimliktir. Polis teşkilatı insan haklarına saygılı, hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi bir şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Teşkilatımızın 169.’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlarken görevi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine, halen görevleri başında olan meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık,mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.
Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz yaptığı konuşmasında “On yıllık görev sürem içerisinde ilk defa bu kadar kalabalık bir şekilde polis günümüzü kutluyoruz. Bunda Besni halkının polisimizle ikili diyaloglarının ne kadar iyi olduğunu göstermektedir. Buradan Emniyet Müdürümüz şahsında tüm polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum.  Polisimiz yerine göre bizler için, vatandaşlar için bir ana bir baba ve bir kardeş durumunda.Herhangi bir sıkıntı yaşandığında insanlarımız anne baba demektense direk polis diye haykırmakta. Bu kadar önemli görevi yapan kardeşlerimizin polis gününü kutluyor, aileleriyle beraber hepsine mutluluklar diliyorum. Emniyetimiz gerçekten gece gündüz demeden yirmi dört saat mesai gözetmeden görev yapmaktalar. Bunun en örneğini de 30 Mart yerel seçimlerinde ve ondan önceki günlerde bayağı fedakarlıkla çalışıp bunun en güzel örneğini gösterdiler. Burada sadece polislerimiz değil onların eşlerini de kutluyorum.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi. Törenin ardından folklor gösterisi ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından program ikramlarla son buldu.

 

Exit mobile version