Prof. Dr. Naci Görür’den Malatya Depremine İlişkin Açıklama: “Hasarlı Binalardan Uzak Durun!”

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Görür, art arda yaptığı iki paylaşımda depremin Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) üzerindeki etkilerini yorumladı ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

“Deprem, Enerji Transferinin Sonucu”

İlk paylaşımında Prof. Dr. Görür, depremin Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini vurguladı. 2020 yılında meydana gelen Elazığ depreminde bu fayın büyük ölçüde kırıldığını hatırlatan Görür, “Bugünkü deprem, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olabilir. Ancak endişeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

“Hasarlı Binalardan Uzak Durun”

İkinci paylaşımında Görür, Elazığ ve Malatya’daki vatandaşlara seslenerek şu uyarıyı yaptı: “Malatya ve Elazığ yörelerinde Doğu Anadolu Fayı üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum. Ancak son depremlerde zarar gören veya hasarlı binalardan uzak durulmalı. Bu tür yapılarda yıkım olabilir.”

Naci Görür, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek olası risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version