PTT ve HGS Adıyla Dolandırıcılık: Bakan Yerlikaya: “900 Milyon TL Hesap Hareketi Olan 12 Şüpheli Yakalandı”

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, PTT ve HGS’nin adını kullanarak sahte internet sitesi ve yanıltıcı SMS’lerle dolandırıcılık yapan 12 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin hesaplarında 900 milyon TL’lik hareket belirlendi.

PTT ve HGS Adıyla Dolandırıcılık: 900 Milyon TL Hesap Hareketi Olan 12 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma ekiplerinin İstanbul merkezli İzmir, Van, Elazığ, Bingöl ve Hakkari’de düzenlediği operasyonlarda 12 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

“HGS borcunuz var, teslim alınmamış kargonuz var” tuzağı

Şüphelilerin, PTT ve Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) adı ve logosunu kullanarak sahte internet siteleri ve ara yüzler oluşturdukları, vatandaşlara “HGS borcunuz var” ya da “Teslim alınmamış kargonuz var” içerikli yanıltıcı SMS’ler göndererek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

900 milyon TL hesap hareketi, yüzlerce hesaba el konuldu

Yapılan incelemelerde şüphelilerin bankalarda toplam 900 milyon TL’lik hesap hareketi bulunduğu ortaya çıktı. Operasyon kapsamında şüphelilere ait 200 banka hesabı ve 30 kripto para hesabına el konuldu.

10 kişi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u tutuklanırken, diğerleri hakkında işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Operasyonlar, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla; MİT Başkanlığı, MASAK ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında, “Emeği geçen tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version