Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şaban Çağıran İBB İştirakine Genel Müdür olarak atandı

Hemşerimiz, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran, görev, yetki ve sorumlulukları artırılarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketlerinden İstanbul Yönetim Ajansı (İYA) Danışmanlık ve Ticaret A.Ş’ye Genel Müdür olarak atandı.

Hemşerimiz, Besni Eğitim Vakfı

Uzun yıllar Bankacılık ve Finans Sektöründe üst düzey yöneticilikler yapan, Şaban Çağıran, 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) Başkan Ekrem İmamoğlu’na bağlı olarak önemli görevler üstlenmişti.

Çağıran, geçtiğimiz hafta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bağlı İYA Danışmanlık ve Ticaret A.Ş’de; İBB’ye ve-veya diğer il ve ilçe Belediyelerinin bağlı şirketleri başta olmak üzere şirketlere yönetim danışmanlığı hizmeti verecek olan İYA Danışmanlık ve Ticaret A.Ş’ye Genel Müdür olarak atandı. Şirketlerde; özellikle süreç etkinliği, karlılık, verimlilik, optimizasyon, insan kaynakları, kalite, müşteri odaklılık, standardizasyon, izleme, gözetim vs. konularında çalışmalar yapacak.

Şaban Çağıran kimdir?

1961 Adıyaman/Besni doğumludur. Besni Lisesinin ardından Mersin Eğitim Enstitüsü/Sınıf Öğretmenliğinden mezun olmuştur. Bir yıl İlkokul Öğretmenliği yaptıktan sonra, ikinci üniversite olarak Gazi Üniversitesi İİBF Bankacılık Bölümünü bitirmiştir.

Bankacılığa Tütünbank’ta Müfettiş olarak başlamış, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Teftiş Kurulu Başkan Vekili olarak yaklaşık 10 yıl görev yapmıştır. Aynı bankanın Genel Müdürlüğünde İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve Mükemmellik Modelinin kurulması, organizasyonel yapı ve görev tanımlarının tesisi ve revizesi, süreç etkinlikleri, mevzuatların oluşturulması, şirket birleştirilmeleri ve kurumsallaşma çalışmalarının yürütülmesi gibi konulardan sorumlu olarak, Organizasyon ve Kalite Grup Başkanlığı yapmıştır.

16 yıl Banka Yönetciliğinin ardından, çeşitli sigorta şirketlerinde 3 yıl İnsan Kaynakları, Satın Alma, Muhasebe, Mali İşler, Tahsilat, Acenteler, İç Denetim bölümlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve 4 yıl Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. Bu görevlerine ek olarak; menkul kıymetler, leasing ve inşaat şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Denetçilik yapmıştır.

2011- 2021 döneminde Denizbank Genel Müdürlüğünde Ekspertiz, Gayrimenkul ve Varlık Yönetiminden sorumlu Grup Müdürlüğü ve eş zamanlı olarak 3 yıl Denizbank iştiraklerinden olan Pupa Gayrimenkul A.Ş’de Genel Müdürlük yapmıştır.

2021 yılı başından itibaren İBB’de çalışmaya başlayan Çağıran, 24.06.2024 itibariyle İYA Danışmanlık A.Ş’de Genel Müdür olarak çalışmaya başlamıştır.

12 yıldan bu yana “Turcomoney” Dergisi ve “Besni Ekspres” gazetesinde ekonomi ve işletme yönetimi konularında her ay köşe yazıları yayımlanmaktadır.

Galatasaray ve Galatasaray Düşünce Derneği Üyesidir. Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneğinde Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Evli ve 3 hukukçu kız çocuk babası olan Çağıran, aynı zamanda 2023 Mayıs ayından bu yana Besni Eğitim Vakfı Başkanlığı yapmaktadır.