Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Senato Toplantısı Besni’de yapıldı

  Adıyaman Üniversitesi Rektörü

 
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü başkanlığında Besni Meslek Yüksekokulunda Senato Toplantısı yapıldı.
Toplantıdan önce Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Pof. Dr. Selahattin Bekmez ve Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Osman Uluyol ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk, İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale ve Belediye Başkan Vekili Hacı Hasan Kılınç’ı Makamında ziyaret etti.

Senato üyeleri ilk olarak İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale’yi Makamında ziyaret etti. Demirkale; “Sayın rektör Mustafa Talha Gönüllü’ye senato toplantısını Besni’de yaptığı için teşekkür ediyorum. Sayın rektörümüzün konuyu ilçe düzeyinde değerlendirip toplantıyı Besni’de yapmaları ve ziyaretleri bizi çok mutlu etti. Eğitim gibi önemli bir konuda, bu tür ziyaretlerin ve toplantıların devamı çok olumlu olacaktır. Bizde Kaymakamlık olarak eğitime bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada gerekli önemi göstermeye devam edeceğiz”dedi.
Kaymakam Gürkan Demirkale’nin konuşmasının ardından görüşlerini belirten Rektör Mustafa Talha Gönüllü; “Besni Meslek Yüksekokulu, üniversitemizin en çok öğrencisinin olduğu ilçelerden biri olarak öne çıkıyor. İlerleyen zaman içerisinde burada güzel gelişmeler bekliyoruz. Çünkü Erdemoğlu ailesi Besni’de Mimarlık Fakültesi’nin yapımını üstlendi. Bu bize umut veriyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Eğitimin üzerinde önemle durmamız gerekiyor. Eğer bir takım eksiklikler varsa, yenilikler yapılması gerekiyorsa, bunları sürekli yapmak ve güncellemek gerekiyor. Bunlarla ilgili olarak bizde üniversite olarak elimizden geleni bu mantık üzerinde toplumun menfaatleri doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz. Amacımız topluma yararlı toplumun ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilecek öğrencileri yetiştirmek. Yaşanılan bu süreçte mülki amirlerimizin ve yerel yöneticilerimizin katkıları da çok önemli. Onlardan gelecek desteklerle inşallah hep birlikte önemli başarılara imza atarız.”dedi.
Kaymakamlıktaki konuşmaların ardından senato üyeleri Besni Belediyesine geçti. Burada Belediye Başkan Vekili Hacı Hasan Kılınç ve Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Kuyucak’la bir süre sohbet eden senato üyeleri, daha sonra Besni Meslek Yülksekokulu’nun öğretmenevinde düzenlemiş olduğu yemeğe geçti. Yemekten sonra Besni Meslek Yüksekokulu’na senato toplantısı gerçekleştirilmek üzere gidildi.
 
Besni MYO’da ağaç dikildi
 
Toplantının ardından ağaç dikim etkinliği düzenlendi ve Rektör Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları, Besni Meslek Yüksekokulu ve Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürleri ağaç diktiler. Besni MYO’da düzenlenen toplantının ardından, senato üyeleri Yenikent Hasan Tütün Mahallesi mevkiinde fakülte için ayrılmış alanı görmeye gitti. En kısa zamanda buranın temelinin atılıp çalışmalara başlanacağını belirten Gönüllü, Fakülte için ayrılmış alanın bu bölgeyi daha çok canlandıracağını da dile getirdi.
 
Tarihi alanlar gezildi
 
Yapılan Fakülte Teşhisinin ardından Eski Besni Ören Yeri Mevkiindeki tarıhi alanlar ziyaret edildi. Öncelikle tarihi camiye giren senato üyeleri, bu bölgenin, tarihin izlerini hala üzerinde taşıdığını belirtti. 5 yıl önce Arkeolojik kazıların yapıldığı alanı ziyaret eden Rektör Talha Gönüllü, buraların tekrar restore edilmesini istedi. Bu konuda Rektör’ü bilgilendiren Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, bu bölgenin ihalesinin yapılarak tekrar eski ölçülerinde restore edileceğini belirtti. Tarihi kuşaktan kuşağa aktarmanın önemine de değinmiş olundu. Ardından Sofraz Anıt Mezarlığına geçildi. Sofraz Köyünde anıt mezarlarını ziyaret eden senato üyeleri ve Besni Belediye Başkan Yardımcısı yerin altıhdaki bu mezarların tarihi hakkında köylülerden bilgi aldılar. Bu alanları çok beğendiğini ve acilen restoresinin yapılmasını isteyen Rektör Talha Gönüllü, Besni tarihinin asırlara dayandığınında altını çizdi.