Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Silvia İtaliano: “Nemrut’a Hayran Kalmak Elde Değil”

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, kültür turizmi açısından büyük öneme sahip olan Nemrut Dağı’nı ziyaret eden Arjantinli iş insanı ve mimar Silvia F. İtaliano, burada önemli mesajlar verdi. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve 2100 yıllık Kommagene Uygarlığı’nın efsanevi kralı Antiochos Teos’un inşa ettiği anıtsal alanı gezen İtaliano, Mezopotamya’nın zengin tarihine dikkat çekti.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, kültür

İtaliano, dünya insanlarının okullarda öğrendiği, kitaplarda okuduğu ve belgesellerde izlediği medeniyetlerin beşiği olan Mezopotamya’yı görmeleri gerektiğini vurguladı. “Özellikle Mezopotamya’yı tepeden seyreden, 2300 yıl önceki sanat, mitoloji ve astronominin işlendiği eserleri kaçırmamak gerekiyor” diyen İtaliano, Arjantin ve Güney Amerika’da seyahat potansiyelinin büyük olduğunu belirtti.

“Ben ve arkadaşlarım, Nemrut’un, Kommagene’nin ve yukarı Mezopotamya’nın gönüllü tanıtımcısı olacağız. Ülkemizde yazılı ve görsel medyada ‘Geç olmadan görün, kaçırmayın’ mesajını vereceğiz” diye ekledi.

Silvia İtaliano, ilk yerleşim, tarım, yazı, tekerlek, astronomi ve inançların bu topraklarda hayat bulduğunu ifade ederek, “Bunların farkında olan herkesin Nemrut’a, Kommagene’ye, yani Mezopotamya’ya gelmesini şans olarak kabul ediyorum” dedi.