Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınır Hattında Zafer Bayramı Kutlandı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, Irak sınırına sıfır noktada büyük bir coşku ve gurur içinde kutlandı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 30

Kutlamalar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene Uludere Kaymakamı Bekir Yalçın, 4. Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hatip, Belediye Başkanı Gürgün Ürek, çok sayıda asker ve vatandaş katıldı. Etkinlik, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı mesajı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Teğmen Emine Şeval Değirmen, katılımcıları duygulandırdı. Teğmen Değirmen, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna zemin hazırlayan 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 102. yılını ulusça gurur içinde kutluyoruz. Kahraman Türk milleti ve Türk ordusu, 102 yıl önce bu gün ülkemize kast edenlere karşı büyük bir direniş ve zafer kazanmış, tarihte eşine az rastlanır bir başarı elde etmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesinde ve dünya çapında kendini ispatlamıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Tören, coşkulu bir geçit töreni ile sona erdi.