ŞU ARALAR KALBİNİZE DİKKAT EDİN, ÇÜNKÜ; BESNİ’DE KARDİYOLOJİ HEKİMİ YOKTUR..!

Besni Devlet Hastanesinde Kardiyoloji Hekimi olmaması vatandaşları endişelendiriyor. Bir yıldan beridir tek hekim olarak çalışan Kardiyoloğun gideceği bilinmesine rağmen sağlık bakanlığı uzman hekim atamalarında Besni’ye yeni kardiyoloji uzmanı neden atanmadı bilinmiyor? B sınıfı hastane olan en az iki Kardiyoloji Hekimi bulunması gereken hastanemize başvuracak olan kalp hastalarını kim tedavi edecek..?

35 UZMAN VAR AMA BİR KARDİYOLOG YOK!..!

Besni Devlet Hastanesi 35 Uzman Hekim kadrosuna sahip olmasına rağmen, Kardiyoloji hekimi bulunmuyor. Kardiyoloji Hekiminin eksikliği, kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunları yaşayan hastaların tedavi süreçlerini aksatıyor.
Bu durum, hastaların ya başka merkezlere yönlendirilmesine ya da uzun süreli beklemelere neden oluyor. Besni halkı, sağlık hizmetlerinde yaşanan bu eksiklikten dolayı endişeli. İlçede yaşayan vatandaşlarımız, yetkililerden acil ve kalıcı bir çözüm bekliyor. Kalp hastalıklarının zamanında tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları zorlukların bir an önce giderilmesini talep ediyor.

UZMAN KADROSU ÇOK GENİŞ BİR HASTANE KONUMUNDA

İlçemizin Hastanesi görevinde başarılı ve özverili sağlıkçılar bulunduruyor. Hastane bünyesinde, 35 uzman hekim, 22 pratisyen tabip, 9 diş hekimi ve toplamda 600 personelle vatandaşların hizmetinde… İşinde başarılı hekimler ve zengin sağlıkçı kadrosuyla, Besni Devlet Hastanesi her yıl daha fazla hasta vatandaş ağırlamaya devam ediyor. 2020 yılında yıllık muayene sayısı 250,000 civarındayken, bu sayı 2023 yılında büyük bir artışla 379,833 seviyesine yükseldi. İçinde bulunduğumuz 2024 yılının ilk altı aylık sürecinde 280,000’e ulaştı.
Artışın devam ettiğini göz önüne alarak, vatandaşlar mağdur olmamak için eksik olan branşlara acil bir şekilde doktor ataması yapılmasını talep ediyorlar.

MR CİHAZI YOĞUNLUĞU ARTTIRDI

Besni Devlet Hastanesi, son dönemde MR cihazının faaliyete geçmesiyle hasta sayısında önemli bir artış yaşadı. Çevre ilçelerden Gölbaşı, Tut ve Araban gibi yerlerden gelen vatandaşların da tercih ettiği hastanede, günlük ortalama ayaktan hasta sayısı 2.000’i aşmış durumda. Hasta yatış doluluk oranı ise %90 seviyelerinde seyrediyor. Yaşanan yoğunluktan dolayı Besni Devlet Hastanesi doktorları ve personelleri hararetli bir çalışma içerisinde bütün hasta vatandaşlara yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Besni halkı olarak Kardiyoloji Hekimi başta olmak üzere KKB ve Göz polikliniklerindeki hekim eksikliklerinin acilen giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz.

Exit mobile version