Su Gözü

Zaman zaman sosyal medya aracılığı ile paylaştığım “Buram Buram Besni” bölümleri için çekim yapmak amacı ile geçtiğimiz akşam Sugözü’ne gittim. Kelime’nin tam anlamı ile Sugözü ağlıyordu. Sahipsiz çocukların ağıdı diğerlerinden yani naz eden mızıkçılık yapanların ağıdından çok farklıdır bilirsiniz. İşte Sugözü tam sahipsiz çocuk edası ile ağlıyordu. Yeniden köy statüsüne dönüştürülen Sugözü (Eskiköy) Belediyesi tarafından […]

Zaman zaman sosyal medya aracılığı ile paylaştığım “Buram Buram Besni” bölümleri için çekim yapmak amacı ile geçtiğimiz akşam Sugözü’ne gittim. Kelime’nin tam anlamı ile Sugözü ağlıyordu.
Sahipsiz çocukların ağıdı diğerlerinden yani naz eden mızıkçılık yapanların ağıdından çok farklıdır bilirsiniz. İşte Sugözü tam sahipsiz çocuk edası ile ağlıyordu.
Yeniden köy statüsüne dönüştürülen Sugözü (Eskiköy) Belediyesi tarafından işletilen veya ihale yolu ile müstecire verilen Sugözü hiç bir zaman zaten cazibe merkezi olmadı.
Sugözü’nün İl özel idaresine devrini biliyordum. Bu konudaki ilçede en yetkili kişi olan ve göreve başladığı günden beri gerek kişiliğini gerek çalışkanlığı ve dürüstlüğünü gıpta ile izlediğim Kaymakam Emrah Yılmaz ile görüşmeden ve ondan bazı bilgiler almadan hemen kaleme sarılıp felaket tellağına soyunmadım.
 Konunun gündemlerinde olduğunu Sayın Valininde yakınen ilgilendiğini ve başta peyzaj mimarisi olmak üzere her yönü ile  incelendiğini ve çok kısa zamanda bir yol haritası belirleneceğini söyledi.
Günümüzde Turizm; Her zaman tarihi ve turustik yerler olarak algınlanmamakta bazen inanç bazen mesire bazan yazlık gibi uygulamalarla kendini göstermekte olup ilgili yerin en az sanayisi kadar can damarı olmaktadır.
Bu anlamda yeniden yapılanması düşünülen Sugözü için ilgili birimler biraraya gelerek bir eylem planı oluşturmalı ve olay oldu bittiye getirilmemelidir.
 Bu konuda Esnaf odası, Ziraat odası ilgili muhtarlar Kaymakam başkanlığında oluşturulacak bir durum değerlendirme toplantısı ile konuyu tartışıp en doğru yolu belirlemeli  yerel bilirkişilik  doğrultusunda icracı birimlere fikir vermelidir.
 Besni Sugözü piknik alanı,  aslında Değirmen çayından başlayan ve Yel baba üzerinden Sugözüne kavuşarak noktalanmalı ve bu ara araç trafiği ile  olmasa bile yaya gezinti yolu ile birbilerine bağlanmalıdır. Gelişen teknoloji ve iş makinaları ile Sugözünün suya girilebilen yeri genişletilip düzenlendikten sonra otopark ve lavoba ve tuvalet sorunları çözüldükten sonra Bu bölgenin gerçekten cazibe merkezi olucak ve Alanya’nın Dim çayına rakip olacaktır.

Exit mobile version