TABAK: ADIYAMAN 13 YILDIR UYUTULUYOR

  “Bu baraj Gaziantep ve K.Maraş’a hizmet edecek” 7 Mart’taki ön seçim için çalışmalarına devam eden CHP Milletvekili aday adayı Selçuk Tabak, yaptığı açıklamada Hükümete yüklenerek, Adıyaman’ın 13 yıldır uyutulduğunu söyledi. Gölbaşı’da yapılan baraj GAP verilerine göre Adıyaman’a hizmet etmediğini vurgulayan CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Selçuk Tabak: “Çetintepe Barajı’nda yine Adıyaman’ın toprakları gidiyor.  Ama bu […]

 
“Bu baraj Gaziantep ve K.Maraş’a hizmet edecek”
7 Mart’taki ön seçim için çalışmalarına devam eden CHP Milletvekili aday adayı Selçuk Tabak, yaptığı açıklamada Hükümete yüklenerek, Adıyaman’ın 13 yıldır uyutulduğunu söyledi. Gölbaşı’da yapılan baraj GAP verilerine göre Adıyaman’a hizmet etmediğini vurgulayan CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Selçuk Tabak: “Çetintepe Barajı’nda yine Adıyaman’ın toprakları gidiyor. 
Ama bu barajın suyu Adıyaman için çalışmayacak. Bu baraj Gaziantep ve Kahramanmaraş’a hizmet edecek. Çünkü yapılan planlamaya göre barajın içme suyu Gaziantep’e gidecek, sulama suyu ise Pazarcık ovasını sulayacak” dedi.
Adıyaman’ın geri kaldığını ve nüfusun önemli bir kısmının dışarıya göç ettiğini söyleyen Tabak: “13 yıldır Adıyaman uyutuluyor. Adıyaman yer yönüyle çevre illere göre geride kalmıştır. Adıyaman’ın kaybettiğinin en büyük kanıtı; TUİK verilerine göre Adıyaman nüfusunun %14’ü dışarıya göç ediyor” dedi.
Gelen doktor gidiyor Sağlık tam bir rezalet
Ulaşım konusunda Adıyaman’ın çevre illerin hepsine göre geri kaldığını vurgulayan Dr. Tabak: “Ulaşımda hak ettiğimizi alamadık. Adıyaman-Antep, Adıyaman-Malatya, Adıyaman- Diyarbakır yolu ölüm tehlikesi saçıyor. Efendim otobüsün bile gitmediği Besni ve Tut’a hızlı trenin uğrayacağı söylemi tam bir trajedi” dedi.
Sağlıkta insanların çok mağdur olduğunu vurgulayan Dr. Tabak: “Sağlıktan insanlar istediği verim alamıyor. İnsanlar soyuluyor. İnsanlardan PARA kesilmesine rağmen insanlar kaliteli sağlık hizmeti alamıyor. Avrupa’nın kapısındaki Türkiye’nin Adıyaman iline muayene için gece yarısı saat 01.00’da sıraya girmek yakışmıyor. Hala Malatya, Antep ve Maraş’a hasta sevki yapıyoruz. Adıyaman’da doktor eksikliği çok fazladır. Doktorlar buraya gelmek istemiyor. Gelen doktor gidiyor. Sağlık tam bir rezalettir” dedi.
AKP’li olmadığı için Besni Belediyesinin  çalışması engelleniyor
Duygusal bir anısını ve haksızlığı anlatırken Dr. Tabak: “Babamın sağlık hizmetleri için bağışladığı arazide temel atma törenine bizi davet etmediler. Annem bunu duyunca ağladı” dedi.
Bu iktidar döneminde Besni’nin cezalandırıldığını vurgulayan Dr. Selçuk Tabak: “Besni dışlandı. Besni’ye yatırımlar azaldı. Sırf AKP’li olmadığı için Besni Belediyesinin çalışması her yönüyle engelleniyor” dedi.
Turizmin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Dr Tabak: “Turizmde Adıyaman hak ettiği yerde değildir. Aslında Nemrut kendi kendisini tanıtıyor. Ama yetersiz. Nemrut’a helikopter ve balonlarla turistler daha kolay ulaştırılabilir” dedi.
 

Exit mobile version