Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Objeler 40 Yıl Sonra Yeniden Perre Antik Kent’te Sergilenmeye Başladı

Yaklaşık 40 yıl önce Perre Antik Kent’ten çıkarılan 10 tarihi obje, ihbar üzerine bulunarak yeniden sergilenmeye başladı. Kommagene Uygarlığı’nın önemli kentlerinden biri olan Perre Antik Kent’te, farklı tarihi eserler ziyaretçilerle buluşuyor.

Yaklaşık 40 yıl önce

Adıyaman Müze Müdürlüğü ekipleri, bölgede yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçti. İhbar doğrultusunda yapılan incelemelerde, Kommagene ve Roma dönemine ait kabartma, sütun ve çeşitli mimari parçalardan oluşan 10 eser tespit edildi. Bu eserler, 40 yıl önce bilinmeyen bir nedenle başka bir alana taşınmıştı.

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Perre Antik Kent’te yaşayan insanlar, mimari parçaların burada değil, 1 kilometre güneyde bulunan bir alana götürüldüğünü belirtmişlerdi. Yaptığımız inceleme sonucunda bu mimari parçaları tespit ettik ve 40 yıl aradan sonra tekrar Perre Antik Kenti’ne getirerek ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk.”

Sergilenen parçalar arasında Ortaçağa ait kilise duvar yapısı, işlik ve sütun parçaları ile bir tiyatroya ait kabartmalar yer alıyor. Bu eserler, Perre Antik Kent’in tarihine ışık tutmaya devam ediyor.