Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Temayül yoklamasının sonuçları açıklanmayacak

  30 Mart tarihinde

 
30 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi AK Parti Adıyaman teşkilatı gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile göreve talip olan aday adayları ile ilgili değerlendirmelerini sandığa yansıttı. Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda AK Partili teşkilat mensuplarına belediye başkan aday adayları soruldu. Koordinatör Milletvekili Mehmet Sarı ile birlikte Çanakkale Milletvekili Mehmet Danış, Bursa Milletvekili Canan Demir Çelik, Adıyaman’da ki temayül yoklamasını yürüttü. Temayülde il, ilçe, kadın, gençlik yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, belediye başkanları, teşkilat başkanları oy kullandı. Yoğun ilginin olduğu temayülde, merkez iki, ilçelerde birer kabinde oy kullandı.
Koordinatör Milletvekili Mehmet Sarı, Büyükşehir ve Büyükşehir olacak illerde daha önceden temayül yoklamasının yapıldığını, bu hafta sonu ise 51 ilde temayülün yapıldığını kaydetti. Mehmet Sarı konuşmasında, “Genel merkezimiz yerel yönetimlerde temayül yoklaması yapılıyor. 51 vilayette bu hafta sonu temayül olacak. Ben ve arkadaşlarım teşkilat mensuplarının aday adayları hakkında görüşlerini almaya çalışıyoruz. Teşkilatımızın genel görüşünü alıyoruz. Burada alınacak sonuçlar, genel merkezde bir veri olarak kalacak. Bunun yanında kamuoyu anketleri, milletvekillerinin görüşleri, teşkilatların görüşlerinin karması yaparak, hizmet edecek olan adaylarımız ilan edilecek. Bir çok siyasi partide olmayan bir ilki başarıyoruz. Hem vatandaşın hem de teşkilatın fikirlerine değer veriyoruz. Bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyoruz. Mevcut belediye başkanları hakkında fikirlerini alıyor hem de bir isim teklifi alıyoruz” diye konuştu.
 “Temayül yoklamasının sonucu genel merkeze bildirilecek”
AK Parti’nin belediye başkanlarını belirlemede belirli kriterleri olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Av. İ. Halil Fırat ise, “Bu kriterler anket çalışmaları ve teşkilat temayül yoklamaları. Bugün ise teşkilatımızla birlikte temayül yoklamasını yapmaktayız. İl ve ilçelerimizin belediye başkanlığı için yaptığımız temayül yoklamasından sonra sonuçlar genel merkezimize bildirilecek. Bütün aday adaylarımız yerel seçimler için hangi aday adayı seçilirse seçilsin, onun etrafına kenetlenip, AK Parti’nin oyunu yükseltmek için çaba sarf edecekler. İl ve ilçelerimizle birilikte toplamda 950 civarında partilimiz oy kullanılacak. Ayrıca belediye başkanlıklarıyla ilgili bir anket çalışması olacak. Belediye başkanlığı olmayan yerlerde de temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklamasından sonra sonuçlar açıklanmadan AK Parti genel merkezine iletilecek. Yani temayül yoklamasının sonuçları açıklanmayacak” diye konuştu.