Turizm Haftası şenlik havasında kutlandı

  Kutlama Programına Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Besni Okul Müdürleri ve çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Konuşmasında; “Sekizinci Cumhurbaşkanımız Rahmetli Turgut Özal 80’lerin sonunda […]

 

Kutlama Programına Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Besni Okul Müdürleri ve çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Konuşmasında; “Sekizinci Cumhurbaşkanımız Rahmetli Turgut Özal 80’lerin sonunda turizm için bacasız sanayi benzetmesi yaptığında Türkiye henüz turizmde patlama yaşamamıştı. Hatta turizmin ekonomiye yapacağı katkılar hayal bile edilemez durumdaydı. İşte o dönemde Merhum Özal tarafından siyasi literatürümüze giren “Bacasız Sanayi” tanımlamasıyla başlayan turizm hareketleri bugün Türkiye’nin, dünyanın en büyük turizm ülkeleri ile yarışır duruma gelmesinde temel oluşturdu. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte turizm sektörü de küçülen dünyamızın önemli konu başlıklarından birisi haline geldi.Günümüzde, Turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek için tüm ülkelerin kıyasıya bir yarış içerisinde oldukları bariz bir gerçektir. Birçok medeniyete beşiklik etmiş, zengin bir tarihi mirasa sahip, doğal güzellikleriyle adeta bir cenneti andıran, aynı anda dört mevsimin yaşandığı, kıtalar arasında bir köprü olan ülkemiz, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezlerindendir. Buna rağmen yerel bazda,Besnimizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve turistik potansiyeline karşın arzu edilen düzeyde bir turizm şehri olmaması özellikle altı çizilmesi gereken bir gerçektir.Bu türlü mevzulara, toplumumuzun ilgisini bu yöne çekmek, yapılan çalışma ve tanıtımları yurda ve bütün dünyaya duyurmak amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında ülkemiz genelinde turizm haftası kutlamaları yapılmaktadır. Bu yıl Turizm Haftasının 37. Si kutlanmaktadır” dedi.
Kutlama program, Okulun Edebiyat Öğretmeni Tuğba Turan, Besni’nin Turizm Değerleri ile ilgili olarak konuşma yaptı. Turan konuşmasında; “Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan bir turizm haftasının daha içerisindeyiz. Bu yıl 37.sini düzenlediğimiz turizm haftamız kutlu olsun. Turizm, ekonomik, sosyal, kültürel ve doğal çevre ile yakın ilişkili çok yönlü bir faaliyet alanıdır. Günümüzde ulaşım imkânlarının daha kolay ve ucuz hale gelmesi, kitle iletişim  araçlarının yaygınlaşması, eğitim ve  kültür düzeyinin artması, turizm bilincinin oluşması sayesinde turizm konaklama, yeme-içme, eğlence, alış-veriş, ulaşım, seyahat organizasyonu gibi hizmetlerin tümünü kapsayan ve hızla gelişen bir sektör olmuştur. Tüketicilerin turizm hizmeti satın almak için duyduğu ve yeterli satın alma gücü ile desteklenen istek ve özlemlerin değerlendirilerek geliştirilmesiyle birlikte sağlık ve termal turizmi, yayla turizmi, av turizmi, spor turizmi, inanç turizmi çeşitli turizm alanları doğmuştur. Türkiye’de turizm ekonominin olumlu seyrine paralel olarak gelişmektedir. Türkiye 1982 de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini 2000’li yıllarda daha da arttırarak dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasına girmiştir. Uluslar arası turizm pazarında gerek turizm gelirleri ve gerekse turist sayısı bakımından ilk on ülke içerisinde yer almayı başarmıştır. 2011 yılında Türkiye turizm gelirleri bakımından dünya sıralamasında 9. turist sayısı bakımından 6. sıradadır. Görüldüğü gibi son yılarda turizm, Türkiye’nin dünya ekonomisiyle bütünleşme yolunda en başarılı olduğu sektörlerden biri haline gelmiştir. Böyle olmasında izlenen ekonomik politikalar, tanıtım kampanyaları, kampanyaların temelinde” farklılıkların kucaklaşması “temasının vurgulanması, bu vurgunun yakalanmasında Türkiye’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerin seçilmesi gibi çalışmalar etkili olmuştur. Türkiye Özel konumu itibariyle dünyanın en ilgi çekici ülkelerinden biri olduğu gibi ve dört mevsimin bir arada yaşandığı ender turizm cennetlerinden biridir. Yerel bazda ilçemiz açısından baktığımızda Besni  sahip olduğu tarihi – kültürel ve turistik potansiyellere rağmen arzu edilen noktada bir turizm bölgesi olamamıştır. Bu da bizleri  Besni’de turizm” noktasında iyileştirmeye açık alanlarımızı tespit etmemizi zorunlu hale getirmiştir. Fırat nehri ve Göksu çayı ile bunlara bağlanan akarsu vadileri, Besni Kalesi, Eski Besni Ören Yeri, Sofraz Anıtları, Kızılin Köprüsü, Dolmenler, Dikilitaş Besni’deki kültürel kaynaklarımızdır. Bu kaynakların planlı bir girişimle söz konusu turizme açılması halinde hem bölgemizin kalkınması sağlanacak hem de mevcut işsizliğin önüne geçilmiş olacaktır. Hepimizin ortak gayretleri neticesinde Besni’deki turizmin, Adıyaman’daki turizmin en genel ifade ile Türk turizminin özlediğimiz seviyeye en kısa zamanda ulaşması ümidiyle.” diyerek sözlerini tamamladı.
Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni M. Baki Arık’ ın yazdığı ve M. Mustafa Çalış ile beraber yönettiği “Turistik Otel” adlı tiyatro oyun gösterime sunuldu.

 

Exit mobile version