Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tutdere; “Üyeli ön seçim parti Tabanında heyecan yarattı”

  “Parti tabanımız ön seçimden

 
“Parti tabanımız ön seçimden yanaydı”
Gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Önder ile görüşen Tutdere yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Parti meclisimiz 15 Şubat 2015 tarihinde, tarihi bir karar alıp Türkiye’nin değişik illerinde hakim teminatında ön seçim yapılmasına karar verdi. Adıyaman’da da örgüt denetiminde tüm üyelerin iştiraki ile aday belirlenmesi yöntemini kabul etti. Adıyaman’da üyeler tarafından milletvekili adaylarının belirlenmesi parti tabanında bir heyecana sebep verdi. O heyecanı da görüyoruz, parti tabanımız uzun süreden beri kendi adaylarını kendisi belirtmek suretiyle seçim yapılmasından yanaydı. Bende bu konuda özellikle Adıyaman’da ön seçim yapılması noktasında mücadele veren adaylardan bir tanesiyim. Biz yıllardan beri parti içi demokrasinin işlemesi noktasında mücadele verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. CHP parti içi demokrasiyi işlettiği dönemlerde her zaman başarıyı yakalamıştır. Ön seçim geleneği olan bir partidir, dolayısıyla Parti Meclisi üyelerimizin genel başkanımızın kamuoyuna açıklamış olduğu bu karar örgütlerimizde heyecan yaratmıştır. Bu heyecanın seçimlere de yansıyacağını düşünüyoruz.
“Üyelerimiz en doğru kararı verecektir”
Üyelerimiz yapılacak ön seçimde en doğru kararı vereceklerdir. Üyelirimize güveniyoruz, CHP parti içi demokrasinin işlemesinden dolayı Adıyaman’da hak ettiği başarıyı yakalayacaktır. Biz de bu konuda gerekli bütün mücadelemizi vereceğiz. Partimiz kendi demokrasi anlayışına uygun bir karar almıştır. Bu kararın Türkiye’de halkın iktidarını getireceğine inanıyorum.
“İktidarın hukuksuz uygulamalarına karşı kararlılıkla mücadele etmemiz gerekiyor”
Ülkede mevcut iktidarın baskıları özellikle şu anda mecliste tartışılmakta olan güvenlik yasası ve diğer uygulamalar, hukuksuzluk, adaletsizlik ve haksızlığın gelmiş olduğu boyut hepimizi daha sorumlu davranmaya, daha duyarlı davranmaya itmektedir. Ülkemize, partimize ve demokrasiye sahip çıkmak adına hepimizin çok daha kararlılıkla mücadeleye atılması gerekiyor.
“Türkiye’de yok olan demokrasiyi tekrar inşaa edeceğiz”
Önümüzdeki seçimler Türkiye için önemlidir, bunu mutlaka zaferle sonuçlandırmamız gerekiyor. Bu noktada çalışmalarımızı sürdüreceğiz, üyelerimizle beraber hem Adıyaman’daki bu düzeni değiştireceğiz, hem de Türkiye’de yok olan demokrasiyi ve hukuku tekrar inşaa edeceğiz. Bütün CHP üyelerinden ve tabanından destek bekliyoruz.”