Uçuş tutkunları Tut’ta Yamaç Paraşütü’nde buluştu

  İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında  Tut ilçesinin yamaç paraşütü sporunun bölgedeki merkezi olması amaçlanıyor. “Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım” projesiyle yamaç paraşütçüleri Tut ilçesine bir araya gelerek, yamaç paraşütü ile uçuş yapacak. Vali Mahmut Demirtaş’ın, Tut ilçesine yaptığı ziyarette Mehmet Karahan ile birlikte toplam üç yamaç paraşütçüsü test uçuşu yaptı. Tut ilçesinin […]

 
İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında  Tut ilçesinin yamaç paraşütü sporunun bölgedeki merkezi olması amaçlanıyor. “Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım” projesiyle yamaç paraşütçüleri Tut ilçesine bir araya gelerek, yamaç paraşütü ile uçuş yapacak.
Vali Mahmut Demirtaş’ın, Tut ilçesine yaptığı ziyarette Mehmet Karahan ile birlikte toplam üç yamaç paraşütçüsü test uçuşu yaptı. Tut ilçesinin batısında bulunan Akdağ’a çıkan Vali Mahmut Demirtaş ve  Kaymakam Ramazan Kendüzler yamaç paraşütü test uçuşlarını izlediler. 
İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 39 projeden birinin “Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım” adlı proje olduğunu ve projenin maliyetinin 400 bin TL olduğunu kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Amacımız Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi ve turistik yerleri ile doğal güzellikleri ve değerleri turizme kazandırmaktır. Bugün çok başarı bir şekilde deneme uçuşu yapıldı. Bunun kesinlikle Adıyaman’a kazandırılması lazım. Bir taraftan Nemrut, bir taraftan Sahabeyi, bir taraftan bu uçuş turizmini Adıyaman’ın bir parçası olmasını istiyoruz. Tut ilçesinin dağ eteklerinde bulunan mesire alanını yeniden düzenleyeceğiz. Bungalov tipi evler yapmayı düşünüyoruz. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 Proje koordinatörü Tut Tapu Müdürü Süleyman Solak’tan da projeyle ilgili bilgi alan Adıyaman Valisi Demirtaş, mesire alanında da bir dizi incelemede bulundu.
Yamaç paraşütçüsü Mehmet Karahan ise, bu bölgenin rüzgarının yamaç paraşütüne çok uygun olduğunu belirterek, bu bölgede büyük etkinlikler yapacaklarını vurguladı.
 

Exit mobile version