Vali Mahmut Demirtaş göreve başladı

Valiler Kararnamesiyle mülkiye başmüfettişliği görevinden Adıyaman Valiliğine atanan Mahmut Demirtaş göreve başladı. Vali Demirtaş için Valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve il protokolü katıldı. Polis tören mangasını selamlayan Demirtaş, daha sonra törene katılanlarla tokalaştı. Demirtaş, makamında yaptığı konuşmada, Adıyaman’ın tarihi, kültürü, folkloru, petrolü, Atatürk Barajı, Kommagene Uygarlığı’nın […]

Valiler Kararnamesiyle mülkiye başmüfettişliği görevinden Adıyaman Valiliğine atanan Mahmut Demirtaş göreve başladı.
Vali Demirtaş için Valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve il protokolü katıldı. Polis tören mangasını selamlayan Demirtaş, daha sonra törene katılanlarla tokalaştı.
Demirtaş, makamında yaptığı konuşmada, Adıyaman’ın tarihi, kültürü, folkloru, petrolü, Atatürk Barajı, Kommagene Uygarlığı’nın eşsiz hoşgörüsü ve birlikte yaşama mefkuresinin dirlikte ve kardeşlikte olduğunun en güzel örneklerinin yaşandığı bir il olduğunu belirtti.
Vali Mahmut Demirtaş konuşmalarının devamında; “Bakanlar Kurulu’nun 3 Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511sayılı Kararnamesi ile ‘Vali’ olarak atandığım Adıyaman İlimizde, 22 Ağustos Çarşamba günü göreve başlamış bulunuyorum. 
Tarihi, kültürü, folkloru, petrolü, Atatürk Barajı,  Kommagene uygarlığının eşsiz hoşgörüsü ve birlikte yaşama mefkuresinin dirlikte ve kardeşlikte olduğunun en güzel örneklerinin yaşandığı Adıyaman ilimize vali olarak hizmet edecek olmanın onur ve mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda bu şerefli görevin ağır sorumluluğunun da farkında olduğumu ifade etmek isterim. 
Binlerce yıllık kültürün harmanladığı, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin bu önemli kentine, çalışkan mesai arkadaşlarımla birlikte, üstün görev anlayışı içinde en doğru, akılcı, etkin ve verimli bir şekilde, mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet etme azmi ve gayreti içersinde olacağız. 
Bu itibarla, bütün çalışmalarımızı hukukun üstünlüğünü, insan şeref ve haysiyetini, ortak aklı ve toplumun sağduyusunu esas alan insan odaklı,  insan hak ve özgürlüklerine saygılı, adalet, tarafsızlık, ulaşılabilirlik, çoğulculuk, katılımcılık, yenilikçilik, denetime açıklık, şeffaflık sivil katılım ilkelerini benimseyen ve özgürlük-güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesini temel alan ve toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir yönetim anlayışı içinde, aralıksız bir şekilde yürüteceğiz.  
İlimizin, sürdürülebilirlik temelinde ekonomik ve sosyal olarak kalkınmasının sağlanması,  istihdamın ve dolayısıyla refah düzeyinin arttırılmasına yönelik temel amaçların planlı ve somut projelere dayalı olarak gerçekleştirilmesine yoğun çaba sarf ediyorken, bu hedefimiz için olmaz ise olmaz olan kamu-özel sektör-üniversite-sivil toplum ve meslek kuruluşlarının işbirliğine ve karşılıklı etkileşimine de özel önem verecek,  son tahlilde bu işbirliğinin ve sinerjinin sürekliliğini tesis etmeye çalışacağız. 
 Bu çerçevede, Adıyaman ilimizin her yönden daha kalkınmış, gelişmiş, refah düzeyi yüksek ve insanların esenlik içerisinde yaşamak isteyeceği bir şehir haline gelebilmesi hedefi için tüm mesai arkadaşlarımla idealist bir ekip ruhu, el ve gönül birliği ile hizmet etmeye devam ederken, siz değerli hemşehrilerim başta olmak üzere milletvekillerimizin, tüm siyasi parti temsilcilerimizin, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının, oda ve meslek kuruluşlarının, toplumun diğer bütün kesimlerinin ve saygıdeğer basınımızın son derece hayati önemi haiz desteklerini, katkılarını, tecrübe ve bilgilerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum.  
Bu güne kadar Adıyaman’a hizmet eden bütün Valilerimize ve en son kararname ile birlikte görevden yeni ayrılan sayın Valimize hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. 
Bu vesileyle, tüm Adıyamanlıların geçmiş Ramazan Bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. 
 

Exit mobile version